αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σμήναρχος από τη Λάρισα που φτιάχνει ουίσκι made in Greece, στο υπόγειο του σπιτιού του

Ο Σμήναρχος από τη Λάρισα που φτιάχνει ουίσκι made in Greece, στο υπόγειο του σπιτιού του

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει παράδοση στην παραγωγή ουίσκι, ωστόσο υπάρχει ένας άνθρωπος στην Λάρισα που έκανε την δική του κίνηση. Ο σμήναρχος, εν αποστρατεία πλέον, Αργύρης Ταραμονλής, από το 1994 άρχισε να “πειραματίζεται” με το κρασί και κατάφερε, όπως λέει, να πετύχει τελικά υψηλή ποιότητα στην παραγωγή του. Λίγα χρόνια αργότερα σκέφτηκε να επεκτείνει το πείραμα του και στο ουίσκι καθώς τού προκάλεσε περιέργεια ο τρόπος παρασκευής τους και σκέφθηκε: “Γιατί όχι; Ας δοκιμάσω”.

Και εδώ κολλάει η φράση που λέει: «Ξεκίνα όπου είσαι, χρησιμοποίησε ότι έχεις, κάνε ότι μπορείς». Ο Αργύρης Ταραμονλής ξεκίνησε την παραγωγή από το υπόγειο του σπιτιού του, αφού το διαμόρφωσε κατάλληλα.

Όπως έχει πει ο κ. Ταραμονλής, η παρασκευή ουίσκι από κρασί δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Συνήθως, οι παρασκευαστές παίρνουν το οινόπνευμα από το κριθάρι που το μουλιάζουν στο νερό και προχωρούν σε αποστάξεις. Όμως, όταν η πρώτη ύλη είναι το κρασί τότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή: πρέπει το κρασί να είναι καθαρό και χωρίς ξυλόπνευμα ώστε η γεύση να είναι αυτή του καθαρού οινοπνεύματος.

Διότι, όπως σχολιάζει ο ίδιος, κι άλλοι είχαν παλαιότερα επιχειρήσει να παρασκευάσουν ουίσκι αλλά τελικά αυτό είχε την γεύση… τσίπουρου!

Για την ώρα το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε «ερασιτεχνικό» στάδιο, ωστόσο ο Αργύρης Ταραμονλής βρίσκεται σε συζητήσεις για συνεργασίες, οι οποίες θα φέρουν το επίσημο άνοιγμα στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =