αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σκλαβενίτης «ρίχνει» επιπλέον 165 εκατ. ευρώ και σώζει οριστικά τον Μαρινόπουλο

Ο Σκλαβενίτης «ρίχνει» επιπλέον 165 εκατ. ευρώ και σώζει οριστικά τον Μαρινόπουλο

Ο κύβος ερρίφθη. Το μεγαλύτερο deal διάσωσης επί ελληνικού εδάφους παίρνει σάρκα και οστά. Οκτώ μήνες μετά την αίτηση υπαγωγή της Μαρινόπουλος στο άρθρο 99 και την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Σκλαβενίτης και τις Τράπεζες, το δίκτυο της Μαρινόπουλος από 1η Μαρτίου περνά στα “χέρια” της Σκλαβενίτης και συγκεκριμένα στη θυγατρική αυτής την εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης. Το εγχείρημα δύσκολο και ιδιαίτερα κοστοβόρο. Λογαριασμός ο οποίος αυξήθηκε αρκετά λόγω και της “καθυστέρησης” στην έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr αυτή η καθυστέρηση, που πήγε πίσω τον αρχικό σχεδιασμό τουλάχιστον κατά ένα δίμηνο, έχει ανεβάσει τον λογαριασμό για τη Σκλαβενίτης κατά 165 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών των 165 εκατ. ευρώ, μέχρι στιγμής η Σκλαβενίτης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει βάλει ή πρόκειται να βάλει άμεσα 75 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 90 εκατ. ευρώ θα μπουν επιπλέον για τη στήριξη του όλου εγχειρήματος. Τα 50 εκατ. ευρώ αποτελούν δάνειο που θα λάβει η Σκλαβενίτης, 10 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση που θα δώσει η αλυσίδα και άλλα 30 εκατ. ευρώ τα οποία θα ρίξει στο “μαγαζί” μέσα στην επόμενη διετία. Σημειώνεται πως η αλυσίδα Σκλαβενίτης με βάση τη συμφωνία που έχει υπογράψει με τις τράπεζες στις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου έχει δεσμευθεί να βάλει και 125 εκατ. ευρώ, “ζεστό χρήμα”. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν στήριξης αυτής της επένδυσης, την περασμένη εβδομάδα, οι 10.500 εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος εξοφλήθησαν τον μισθό του Δεκεμβρίου, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη – Πέμπτη θα καταβληθούν 14 εκατ. ευρώ για τους μισθούς του Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου.

Εκτός από τη νέα ένεση ρευστότητας από τον επενδυτή, εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν οι τελικές συμφωνίες με τις Τράπεζες για τη χρηματοδότηση ύψους 352 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία θα κατευθυνθούν για την πληρωμή των οφειλών της Μαρινόπουλος προς τους πιστωτές της.

Εν τω μεταξύ την ερχόμενη Τρίτη, τα καταστήματα της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά προκειμένου να υλοποιηθούν στις ταμειακές μηχανές οι αλλαγές και αυτό γιατί από την 1η Μαρτίου το δίκτυο θα λειτουργεί με διαφορετικό ΑΦΜ και συγκεκριμένα υπό το ΑΦΜ της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης. Η αλλαγή στο ΑΦΜ είναι μόνο η αρχή αφού το βασικό σε αυτή τη φάση είναι να αλλάξουν ταμπέλα τα καταστήματα του δικτύου που περνάνε στον έλεγχο της Σκλαβενίτης. Στόχος είναι αυτή η αναμόρφωση του δικτύου να προχωρήσει άμεσα προκειμένου να μην χαθεί και άλλος χρόνος, ώστε το δίκτυο να εισέλθει σε μια κανονικότητα κάτι που θα γίνει φυσικά με την επιστροφή των καταναλωτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =