αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σκλαβενίτης «κοιτά» και άλλη αλυσίδα για εξαγορά

Ο Σκλαβενίτης «κοιτά» και άλλη αλυσίδα για εξαγορά

Σε συζητήσεις με μία ακόμη αλυσίδα της περιφέρειας, την AS Αγορά, με σκοπό την απόκτησή της βρίσκεται η «Σκλαβενίτης», όπως μεταδίδει η Καθημερινή. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές κοντά στη «Σκλαβενίτης», δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και μένει να δούμε το προσεχές διάστημα εάν αυτή θα είναι η 12η εξαγορά της αλυσίδας, λίγες εβδομάδες μάλιστα μετά την απόκτηση μέρους των καταστημάτων της αλυσίδας «Γέγος».

Η ΑS Αγορά, που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων η «Σανιδάς – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ», ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Αγ. Αθανάσιο. Ακολούθησαν έκτοτε άλλα οκτώ (σε Αμπελοκήπους, Φιλιππούπολη, Αγιο Κωνσταντίνο και Νέα Σμύρνη Λάρισας, στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης, στην Αγιά, στον Αμπελώνα Τυρνάβου και στους Νέους Πόρους Πιερίας). Επίσης διαθέτει αποθήκες. Συνολικά η επιχείρηση έχει δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεσή της, η οποία αφορά την οικονομική χρήση του 2020, ο κύκλος εργασιών της λαρισαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε το 2020 σε 10,35 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 13,91% σε σχέση με το 2019. Το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης ήταν κέρδη ύψους 48.880,94 ευρώ. Το τέλος του 2020, πάντως, βρήκε την εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια, καθώς το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της υπερέβαινε το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων κατά το ποσό των 2.125.010,34 ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν σε 1,09 εκατ. ευρώ.

Η «Σκλαβενίτης» διαθέτει στη Λάρισα πέντε καταστήματα, εκ των οποίων ένα στην Ελασσόνα και δύο καταστήματα στην Πιερία, αμφότερα στην Κατερίνη.

Εάν οι διαπραγματεύσεις με την AS Αγορά καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή θα είναι η 12η εξαγορά της «Σκλαβενίτης», εξαγορά μέσα από την οποία θα ενισχύσει την παρουσία της στη μεγαλύτερη πόλη του κάμπου, καθώς και σε δύο περιοχές με αρκετή τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι η Αγιά και οι Νέοι Πόροι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 18 =