αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να προσλαμβάνεις ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο

Ο σημαντικός λόγος για τον οποίο πρέπει να προσλαμβάνεις ανθρώπους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο

Όταν αναζητάς να προσλάβεις κάποιον για μια θέση εργασίας, συνήθως θες να βρεις έναν άνθρωπο που να ταιριάζει με την κουλτούρα της εταιρίας σου. Επίσης, θέλεις κάποιον που να έχει τα προσόντα να καλύψει τις ανάγκες της επιχείρησης σου όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον, αναλαμβάνοντας περισσότερες ευθύνες.

Πέρα από τη συζήτηση για το αν οι leaders χρειάζονται ένα πανεπιστημιακό πτυχίο, έρευνα του University of Georgia, στοιχεία της οποία δημοσιεύει το Entrepreneur.com, έδειξε ότι οι non-executive προσλήψεις, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην μακροπρόθεσμη επιτυχία της εταιρίας σου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι οι απλοί εργαζόμενοι που έχουν καλό εκπαιδευτικό υπόβαθρο, μπορούν να χειριστούν ευαίσθητα οικονομικά δεδομένα καλύτερα. Και έτσι να προβλέψουν πιθανούς κινδύνους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενημερώνουν έγκαιρα να ανώτερα κλιμάκια της εταιρίας, όταν διαπιστώσουν ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά.

«Έχουμε διαπιστώσει, ότι οι εταιρίες που έχουν εργαζομένους με υψηλό επίπεδο μόρφωσης, παρουσιάζουν καλύτερα λογιστικά στοιχεία», λέει ο John Campbell, ένας από τους ερευνητές.

Όπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να είναι ειδικοί στη λογιστική και τα οικονομικά. Απλά αν έχουν ένα υψηλό επίπεδο μόρφωσης είναι πιο πιθανό να δουν ότι κάτι δεν πάει καλά, και να ενημερώσουν τους αρμόδιους. Καθώς μια επιχείρηση αναπτύσσεται, οι απλοί υπάλληλοι γίνονται ουσιαστικά η πρώτη γραμμή άμυνας, σε πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν.

Ο Campbell, το παρομοιάζει και με την πολιτική. Όπως έχει διαπιστωθεί, όταν οι ψηφοφόροι είναι πιο μορφωμένοι, τότε υπάρχει μικρότερη διαφθορά στους πολιτικούς τους. Τόσο στην πολιτική, όσο και στις επιχειρήσεις, οι μορφωμένοι άνθρωποι συνήθως μπορούν να προλάβουν ένα κακό στο ξεκίνημα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 4 =