αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σάκης Ρουβάς μιλά για το πως αποφάσισε να μπει στην επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα

Ο Σάκης Ρουβάς μιλά για το πως αποφάσισε να μπει στην επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα

Η είσοδος του Σάκη Ρουβά στον τομέα παραγωγής πράσινης ενέργειας και βιολογικών αγροτικών προϊόντων μονοπώλησε το ενδιαφέρον του Τύπου και σίγουρα μας εξέπληξε ευχάριστα.

Ομως ο δημοφιλής Ελληνας σταρ δεν αποφάσισε έτσι ξαφνικά να γίνει αγρότης και επιχειρηματίας. Οπως εξομολογείται στο «Εθνος της Κυριακής», η ενασχόλησή του με τη γη ήταν μια επιθυμία η οποία είχε ριζώσει στην καρδιά του από τα παιδικά του κιόλας χρόνια, ενώ το πρότζεκτ που παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην Καρδίτσα προέκυψε έπειτα από ενδελεχή έρευνα πολλών ετών. Ηδη από το 2012 σε ένα αφιέρωμα του ελβετικού περιοδικού «Das Magazin» (πωλείται επίσης σε Γερμανία και Αυστρία) στους Ελληνες οι οποίοι ξεχωρίζουν για το θετικό τους έργο στην Ελλάδα της κρίσης, ο Σάκης Ρουβάς φωτογραφιζόμενος στο εξώφυλλο τόνιζε την ανάγκη επιστροφής στις ρίζες και τη σημασία της εκμετάλλευσης των δυνατοτήτων της ελληνικής γης καθώς και της καλλιέργειας της γνήσιας ελληνικής ντομάτας.

«Μεγάλωσα στην Κέρκυρα. Συνεπώς, οι μνήμες μου από παιδί ήταν συνυφασμένες με τη γη. Μαζεύαμε τις ελιές όλη η οικογένεια μαζί, ενώ ο παππούς μου έσπερνε και θέριζε καλαμπόκι, το οποίο στη συνέχεια το ψήναμε και το πουλούσαμε στην πλατεία του χωριού. Ετσι έβγαλα και το πρώτο μου χαρτζιλίκι, πουλούσαμε καλαμπόκι το καλοκαίρι και κάστανα τον χειμώνα. Αυτές οι μνήμες με συνόδευαν πάντα και παράλληλα με την καλλιτεχνική μου πορεία αναζητούσα εδώ και χρόνια τον κατάλληλο τρόπο επιστροφής στη γη», εξομολογείται ο Σάκης Ρουβάς στο «Εθνος της Κυριακής».

Η ενασχόλησή του με την παραγωγή του βιοαερίου και την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων δεν ήταν τυχαία. Επειτα από έρευνα του καλλιτέχνη και επαφές με πανεπιστημιακούς, επιχειρηματίες και ειδικούς του χώρου κατέληξε πως το μέλλον βρίσκεται στην πράσινη ενέργεια. Όπως αναφέρει το Economy365.gr, το βιοαέριο παράγεται από την αναερόβια αποσύνθεση κτηνοτροφικών κυρίως αποβλήτων, αγροτοβιομηχανικών αποβλήτων και λυμάτων, καθώς και από αστικά οργανικά απορρίμματα. Το βιοαέριο μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας, ενώ με την κατάλληλη επεξεργασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καύσιμο μεταφορών.

«Η απόφασή μου για την πράσινη ενέργεια δεν ήρθε αβίαστα, αλλά ήταν προϊόν καθημερινής προσωπικής ενασχόλησης, μελέτης και συστηματικής έρευνας. Πιστεύω πολύ στη δύναμη της ελληνικής γης, η οποία μπορεί να παράγει με τη συμβολή της σύγχρονης τεχνολογίας και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον οικολογική, βιώσιμη ανάπτυξη», αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Ο Σάκης Ρουβάς από το 2014 είχε προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας «SK Κτηνοτροφική ΑΕ», η οποία ανήκει στον ίδιο και στη σύντροφό του, Κάτια Ζυγούλη, με σκοπό την ανάπτυξη και διαχείριση σταθμών παραγωγής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Την ίδια χρονιά μάλιστα είχε κατατεθεί και στις αρμόδιες Αρχές ο φάκελος που αφορούσε το έργο. Ομως η γνωστή ελληνική γραφειοκρατία καθυστέρησε την υλοποίησή του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + seventeen =