αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Σάκης Ρουβάς ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση. Αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα

Ο Σάκης Ρουβάς ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση. Αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα

Ο Σάκης Ρουβάς μπαίνει πιο δυναμικά στο χώρο των ΑΠΕ, προγραμματίζοντας δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο αλλά και δημιουργώντας και Σύνδεσμο εκπροσώπησης των παραγωγών, τον ΣΠΕΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, ο σούπερ σταρ της ελληνικής ποπ μουσικής έχει κάνει ήδη τις προαναφερόμενες κινήσεις, ενώ μάλιστα την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τον κλάδο του βιοαερίου, ενώ αντάλλαξαν κι απόψεις, όπως αναφέρουν πηγές στο Euro2day.gr, και γύρω από τις νομοθετικές εξελίξεις που ετοιμάζονται στην αγορά ενέργειας από την Κομισιόν (χειμερινό πακέτο).

Τον κ. Ρουβά συνόδευε και ο Χρήστος Πετρόχειλος πρόεδρος του ΣΠΕΒ και γενικός διευθυντής της εταιρίας Kiefer που κατασκευάζει και την μονάδα του τραγουδιστή στους Σοφάδες Καρδίτσας.

Ο κ. Πετρόχειλος μιλώντας στο Euro2day.gr κάνει γνωστό ότι «με τον πρόεδρο και τα στελέχη της ΡΑΕ συζητήσαμε για το πλαίσιο των παραγωγών βιοαερίου. Οι πληρωμές τους από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας γίνονται με μεγαλύτερη καθυστέρηση σε σχέση με εκείνες των υπόλοιπων παραγωγών ΑΠΕ κι ενώ πρόκειται για επενδύσεις, οι οποίες λειτουργούν αδιαλείπτως κι απασχολούν και προσωπικό».

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για τα διοικητικά εμπόδια που υπάρχουν στις επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα στην αδειοδότηση των μονάδων του βιοαερίου. Κάτι που άλλωστε, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Euro2day.gr, γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Σάκης Ρουβάς καθώς η επένδυση που έκανε στους Σοφάδες της Καρδίτσας έχει ξεκινήσει από το 2013: «Πρόκειται για έργα (σ.σ. μονάδες βιοαερίου) τα οποία κατασκευάζονται σε μόλις έξι μήνες…», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΠΕΒ, αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν αυτές οι επενδύσεις.

Ο Σάκης Ρουβάς μέσω της εταιρίας του “SK Κτηνοτροφική Α.Ε.” κατασκευάζει στην Καρδίτσα μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500 KW. Η δυναμικότητα της είναι η αδρανοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων 20.000 τόνων ετησίως με τα οποία θα παράγεται θερμότητα, και θα χρησιμοποιείται σε υδροπονικό θερμοκήπιο της ίδιας εταιρίας. Παράλληλα, θα παράγεται και ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο. Η μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Στελέχη της ΡΑΕ, που συναντήθηκαν με τον Σάκη Ρουβά, επισημαίνουν πως είχαν απέναντι τους έναν επιχειρηματία, ενήμερο για τα θέματα βιοαερίου αλλά και των ΑΠΕ, ενώ οι παρατηρήσεις του ήταν καίριες. Ο Σάκης Ρουβάς, με τη δραστηριοποίηση του στο χώρο της πράσινης ενέργειας επιδιώκει να συνεισφέρει και στην προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο. Η ακριβής τοποθεσία, για την ώρα δεν αποκαλύπτεται, παρά μόνο ότι θα είναι στη Δυτική Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =