αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ πρώτος ασθενής που έλαβε το εγκεφαλικό τσιπ της Neuralink παίζει online σκάκι- Κινεί τον κέρσορα με την σκέψη του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρώτος ασθενής που έλαβε το εγκεφαλικό τσιπ της Neuralink παίζει online σκάκι- Κινεί τον κέρσορα με την σκέψη του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νόλαντ Άρμπο είναι ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε τον Ιανουάριο το εγκεφαλικό εμφύτευμα της Neuralink, στο πλαίσιο της πρώτης κλινικής δοκιμής της εταιρείας. Ο 29χρονος έμεινε παράλυτος από το λαιμό και κάτω μετά από καταδυτικό ατύχημα, όπως μεταδίδει το Sky News. Δύο μήνες μετά, ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα παίζει σκάκι σε βίντεο που δημοσιοποίησε στο Χ (πρώην Twitter) η εταιρεία. Στο βίντεο, ο ασθενής φαίνεται να κινεί έναν κέρσορα σε μια οθόνη φορητού υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.

Το εμφύτευμά επιτρέπει στον ασθενή να χρησιμοποιήσει τις σκέψεις του για να ελέγξει έναν υπολογιστή.

Ο Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι στόχος του τσιπ εγκεφάλου είναι να επιτρέψει σε χρήστες με αναπηρίες, όπως ο αείμνηστος Στίβεν Χόκινγκ, να «επικοινωνούν ταχύτερα από έναν δημοπράτη». Έχει επίσης υποστηρίξει ότι θα είναι σε θέση να θεραπεύσει δυνητικά την παχυσαρκία, τον αυτισμό, την κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια.

«Η επέμβαση ήταν εξαιρετικά εύκολη», δήλωσε ο ασθενής στο βίντεο αναφερόμενος στη διαδικασία εμφύτευσης. «Πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο μια μέρα αργότερα. Δεν έχω καμία γνωστική διαταραχή» πρόσθεσε. Είπε επίσης ότι είχε σταματήσει να παίζει το αγαπημένο του παιχνίδι, το Civilization VI, αλλά η Neuralink του έδωσε τη δυνατότητα να το ξανακάνει και πλέον μπορεί να παίζει για ώρες.

Ωστόσο, ο ασθενής είπε ότι η νέα τεχνολογία «δεν είναι τέλεια» και ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Δεν θέλω ο κόσμος να πιστεύει ότι αυτό είναι το τέλος του ταξιδιού, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, αλλά έχει ήδη αλλάξει τη ζωή μου», κατέληξε ο Άρμπο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =