αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ πρώην εργαζόμενος της Amazon που έφτιαξε startup και πήρε χρηματοδότηση από τον Jeff Bezos (αν και δεν τον γνώρισε ποτέ)

Ο πρώην εργαζόμενος της Amazon που έφτιαξε startup και πήρε χρηματοδότηση από τον Jeff Bezos (αν και δεν τον γνώρισε ποτέ)

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, έκανε την πρώτη του επένδυση σε μια startup ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νοτιοανατολική Ασία τον περασμένο μήνα. Αλλά δεν πρόκειται για έναν από τους μονόκερους δισεκατομμυρίων δολαρίων της περιοχής. Έριξε χρήματα σε μια start-up με το όνομα Ula που λειτουργεί μόλις δύο χρόνια, στο πεδίο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι δύο ιδρυτές της startup είναι πρώην εργαζόμενοι της Amazon. Και όπως λένε η χρηματοδότηση από τον Bezos ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς δεν τον έχουν γνωρίσει ποτέ από κοντά.

Ο Νιπούν Μέχρα είναι συνιδρυτής και CEO της Ula, η οποία έχει έδρα στην Ινδονησία. O ίδιος είναι πρώην μηχανικός λογισμικού που εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της Amazon στο Σιάτλ το 2004, ο Μέχρα γνώρισε από πρώτο χέρι τις εσωτερικές λειτουργίες του τότε αναπτυσσόμενου λιανοπωλητή και προσπάθησε να μάθει όσα περισσότερα πράγματα μπορούσε από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και διοικούνταν η Amazon. 

Έτσι, όταν, 15 χρόνια αργότερα, ο Μέχρα μαζί με τον πρώην συνάδελφό του στην εταιρεία τεχνολογίας, Άλαν Γουόνγκ, αποφάσισαν να στήσουν τη δική τους εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, διέθεταν πράγματι, γερές βάσεις καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία για ένα τέτοιο εγχείρημα.  

Ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2020, και κατάφεραν να αναπτυχθούν μέσα στην πανδημία. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 117,5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.

«Πώς θα κάναμε καλύτερο το ηλεκτρονικό εμπόριο; Πώς θα χτίζαμε από το μηδέν μια επιχείρηση; Τα θεμέλια της εταιρείας μας βασίστηκαν στον τρόπο λειτουργίας αλλά και στη φιλοσοφία της Amazon. Αυτό είναι το μυστικό που μας βοήθησε να εξελιχθούμε» l;eei ο Μέχρα. Αλλά το πιο σημαντικό που έμαθε ενώ εργαζόταν στην Amazon ήταν πως ο πελάτης πρέπει να είναι το επίκεντρο της επιχείρησης. «Είμαστε πολύ επικεντρωμένοι στον πελάτη, [έχουμε] μια πολύ ισχυρή πίστη σε αυτό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Ula στο CNBC.

Τώρα η επένδυση του Bezos ενός άγνωστου – μέχρι στιγμής – ποσού αποτέλεσε μέρος ενός γύρου χρηματοδότησης 87 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Prosus Ventures, την Tencent και την B Capital.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =