αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ προαστιακός θα φτάνει μέχρι το Λουτράκι

Ο προαστιακός θα φτάνει μέχρι το Λουτράκι

Για τις 12 Ιουνίου προγραμματίστηκε η υπογραφή της σύμβασης για την μετατροπή της γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου που θα ανοίξει τον δρόμο για τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι το Λουτράκι. Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην περιοχή ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς το Λουτράκι θα συνδεθεί ξανά σιδηροδρομικά με την Αθήνα και τον Πειραιά μετά από 12 χρόνια.

Η ΕΡΓΟΣΕ, με απόφασή της που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια κάλεσε τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας Μυτιληναίος – Ξανθάκης που ορίστηκε ανάδοχος του έργου «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση» να υπογράψουν τη σχετική σύμβαση στις 12 Ιουνίου.

To έργο αφορά στη μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και στη τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του προαστιακού σιδηροδρόμου, που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου – Αεροδρομίου. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την ανακαίνιση του σιδηροδρομικού σταθμού Ισθμού και την κατασκευή δύο σιδηροδρομικών στάσεων Καζίνο (Μηχανικού) και Λουτρακίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η δημοπράτηση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 14,88 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2018. Η κοινοπραξία του ομίλου Μυτιληναίου και της Ξανθάκης ΑΤΕ αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος με προσφερόμενη έκπτωση 47,82%. Ωστόσο, λόγω, ένστασης η διαδικασία υπογραφής της σύμβασης καθυστέρησε.

Πηγή: Insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 7 =