αρχικηVIRALΟ Πιερρακάκης «άδειασε» τον Πέτσα για το «1 εκατ. SMS για άθληση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πιερρακάκης «άδειασε» τον Πέτσα για το «1 εκατ. SMS για άθληση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολύ συζήτηση έγινε σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος είπε ότι την Κυριακή στάλθηκαν μετά τις 21:00 πάνω από ένα εκατομμύριο SMS από πολίτες που επικαλούνταν ατομική άθληση για να βγουν από το σπίτι. Προαναγγέλλοντας μάλιστα ακόμα πιο αυστηρούς ελέγχους.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, παρέθεσε μια διαφορετική εικόνα. «Δεν κοιτάμε τις κατηγορίες των μηνυμάτων και δεν υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός στο σύστημα» ξεκαθάρισε ο ίδιος. Σημειώνοντας ότι η δήλωση Πέτσα ήταν «κατά προσέγγιση». Όπως είπε ο κ. Πιερρακάκης, «εφόσον έχουμε πει ότι το βράδυ επιτρέπεται μετακίνηση για λόγους υγείας ή για άθληση, μπορεί κανείς να υποθέσει ότι ο λόγος ήταν αυτός».

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε επίσης, ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για “κόφτη” στον αριθμό των sms που μπορεί να στείλει κάποιος ανά μέρα. Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποσαφήνισε πως είναι εύλογη η (όποια) αύξηση των μηνυμάτων κατά το δεύτερο lockdown, λόγω της λειτουργίας των σχολείων αλλά και επιχειρήσεων που ήταν κλειστές κατά το πρώτο lockdown ενώ τώρα λειτουργούν. Άρα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση σε απόλυτους αριθμούς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + five =