αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ «περιπατητής» και άλλα 20 περίεργα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση στο μέλλον

Ο «περιπατητής» και άλλα 20 περίεργα επαγγέλματα που θα έχουν ζήτηση στο μέλλον

Οι θέσεις εργασίας αλλάζουν λόγω της αυτοματοποίησης και του AI (Τεχνητή Νοημοσύνη), αλλά δεν πρόκειται να χαθούν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Cognizant.

Με βάση τις μεγάλες μακροοικονομικές, πολιτικές, δημογραφικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, επιχειρηματικές και τεχνολογικές τάσεις που παρατηρούνται σήμερα, ο αμερικανικός όμιλος προτείνει 21 νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν τα επόμενα 10 χρόνια και θα αποτελέσουν ακρογωνιαίους λίθους για το μέλλον της εργασίας.

Αν και αναφερόμαστε στο πολύ κοντινό μέλλον πολλές από τις προτεινόμενες θέσεις εργασίας μας φαίνονται τουλάχιστον παράξενες. Ας δούμε όμως αναλυτικά.

Η λίστα είναι στα αγγλικά και πολλές φορές η μετάφραση είναι δύσκολη καθώς αναφέρεται σε τεχνολογικά επαγγέλματα. Ξεχωρίσαμε μερικά, που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση ενώ μπορείτε να δείτε ανάλυση για όλα εδώ.

Perierga.gr - Ψηφιακός μόδιστρος και άλλα 20 παράξενα επαγγέλματα  του μέλλοντος

Περιπατητής/Ομιλητής (Walker/Talker)
Σε μια εποχή που η Τεχνητή Νοημοσύνη θα έχει εισβάλει σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή θα γίνει αντικείμενο εργασίας. Ο υπάλληλος μπορεί να συνομιλεί με τους πελάτες για θέματα που τους ενδιαφέρουν, να περπατάει μαζί τους για αναψυχή ή για να βγάλουν το σκύλο βόλτα!

Ψηφιακός Μόδιστρος(Digital Tailor)
Οι online αγορές ρούχων αυξάνονται συνεχώς αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό επιστροφών καθώς το ρούχο δεν είναι στο μέγεθος που επιθυμούσε ο αγοραστής. Ο Ψηφιακός Μόδιστρος θα ταιριάζει τις αναλογίες του πελάτη με αυτές των ρούχων ώστε να εξασφαλίζει ότι ταιριάζουν.

Προσωπικός Επιμελητής Αναμνήσεων (Personal Memory Curator)
Οι δημιουργοί προσωπικής μνήμης παρέχουν μια ρεαλιστική λύση αναμνήσεων για τους πελάτες τους, δημιουργώντας και παρέχοντας εικονικά περιβάλλοντα που αντικατοπτρίζουν τα βιώματά τους!

Δημιουργός Ταξιδιών Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality Journey Builder)
Δημιουργός Ταξιδιών Επαυξημένης Πραγματικότητας που περιλαμβάνουν τη ρύθμιση του τόπου αλλά και του χρόνου!

Ερευνητής Πληροφορίας (Data Detective)
Ένας ντετέκτιβ που αναζητά την πληροφορία μέσα στον απίστευτο όγκο δεδομένων της κοινωνίας της πληροφορίας.

Πηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − thirteen =