αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Πατρινός που σου παραδίδει καφέ μέσω drone, μιλά για όλα στο It’s Possible

Ο Πατρινός που σου παραδίδει καφέ μέσω drone, μιλά για όλα στο It’s Possible

Με στιλ… Amazon. Αυτός θα μπορούσε να είναι ένας εναλλακτικός τίτλος για την συγκεκριμένη συνέντευξη. Και όχι άδικα. Η περίπτωση του Νίκου Μπάτσικα, δείχνει ότι ακόμα και μια θεωρητικά παραδοσιακή επιχείρηση μπορεί να «συνδεθεί» με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης του Acera Cafe στην Πάτρα. Όμως δεν πρόκειται για ένα τόσο συνηθισμένο cafe. Αφού αν παραγγείλεις το ρόφημα σου ενώ βρίσκεσαι κάπου στην πόλη, αυτό μπορεί να έρθει σε εσένα με την βοήθεια ενός drone. Δηλαδή, να έρθει πετώντας. Κυριολεκτικά.

Ο Νίκος Μπάτσικας μιλά στο It’s Possible για το πως προέκυψε αυτή η ιδέα, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών, ενώ απαντά και στο ερώτημα για το αν μπορεί κάποιος να… κλέψει το drone.

Πόσο καιρό έχετε το café σας και πως προέκυψε η ιδέα για ντελίβερι μέσω drone;

Τα τελευταία 3 χρόνια διατηρώ την καφετέρια, “ACERA CAFÉ”, στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα. Το drone το χρησιμοποιούσα στην άλλη μου επιχείρηση, που έχει ως αντικείμενο την ηχητική και φωτιστική κάλυψη διαφορών events. Γενικότερα το drone ήταν το παιχνίδι μου. Ήθελα με κάποιο τρόπο να το χρησιμοποιήσω και στην καφετέρια. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα ότι το delivery με drone θα ήταν το ιδανικό project και αυτό που θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στο χώρο της εστίασης.

Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις των απλών πολιτών, όταν είδαν το drone εν δράσει;

Υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν αντιδράσεις έκπληξης και θαυμασμού που συνοδεύονται από ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο παραγγελίας, πληρωμής και αποστολής του καφέ.

Μπορεί κάποιος πελάτης να κλέψει το drone;

Στην εφαρμογή που ετοιμάζουμε, ο πελάτης θα αποδέχεται όρους χρήσης που θα εξασφαλίζουν τυχόν κακόβουλες ενέργειες προς το drone.

Μια τέτοια ιδέα, έχει γενικά δυσκολίες στην υλοποίηση της; Μιλώ και για το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το πρακτικό

Ως προς το οικονομικό κομμάτι, η υλοποίησης της ιδέας έχει ένα κόστος αρκετά σημαντικό για την εποχή. Στο πρακτικό μέρος, δυσκολίες υπήρχαν αρκετές, τώρα λιγότερες, και σίγουρα στο μέλλον ελάχιστες…

Πολλοί λένε με υποτιμητικό τρόπο, ότι στην Ελλάδα «έχουμε γεμίσει με καφετέριες». Τελικά, είναι όλες οι καφετέριες ίδιες ή υπάρχουν καινοτομίες και υπηρεσίες που μπορούν να σε κάνουν να ξεχωρίσεις;

Εμείς βλέπουμε την επιχείρησή μας ξεχωριστή, και ειδικά μετά από αυτό το project… σίγουρα είναι…

Πως φαντάζεστε το café σας σε 3 χρόνια από σήμερα;

Να παραμείνει μια υγιής επιχείρηση, όπως είναι τώρα, με σεβασμό και υψηλή παροχή υπηρεσιών προς τον πελάτη.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =