αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ παράγοντας «Λάμψα» που μπορεί να κρίνει τη διαδικασία πώλησης του King George

Ο παράγοντας «Λάμψα» που μπορεί να κρίνει τη διαδικασία πώλησης του King George

Το προσεχές φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί, υπό την αίρεση ότι το τίμημα θα συναντήσει τις προσδοκίες της ιδιοκτήτριας τράπεζας, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ακινήτου που στεγάζει, από τη δεκαετία του 1930, το ιστορικό ξενοδοχείο King George στην Πλατεία Συντάγματος.

Η Eurobank ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας πώλησης του ακινήτου, ορίζοντας ως προθεσμία για τη μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος τη 12η Ιουνίου 2017. Παράλληλα, αναφέρει ρητά ότι δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να ολοκληρώσει τη διαδικασία ή να πωλήσει το ακίνητο σε οποιονδήποτε από τους ενδιαφερομένους. Υπό την έννοια αυτή, διασφαλίζει ότι το τίμημα για την πώληση του ακινήτου που στεγάζει το King George Palace (επί του αριθμού 3 της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α’) θα πρέπει να είναι ικανοποιητικό για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.

Υπάρχει, ωστόσο, ακόμα ένα στοιχείο που θα καθορίσει την έκβαση της δικαδικασίας: Σήμερα τη διαχείριση του King George πραγματοποιεί η εταιρεία Λάμψα Α.Ε. (Μεγάλη Βρεταννία), συμφερόντων Λασκαρίδη, η οποία έχει μισθώσει και το ακίνητο.

Η Λάμψα, με βάση τη συμφωνία μίσθωσης, διατηρεί παράλληλα δικαίωμα τελικής άρνησης (right of last refusal) και δικαίωμα να προσφέρει το ισόποσο της υψηλότερης προσφοράς (right to match). Έτσι, μπορεί να μη συμμετάσχει στον διαγωνισμό της Eurobank, αλλά να “ματσάρει” την υψηλότερη προσφορά που θα κατατεθεί και να αποκτήσει το ξενοδοχείο ή να μην το πράξει και να αποχωρήσει, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Σημειώνεται πως το King George στα τέλη της δεκαετίας αποκτήθηκε από την Τράπεζα Κρήτης και, μετά την πτώχευση της τελευταίας, πέρασε στον έλεγχο του ομίλου EFG Eurobank. Το ξενοδοχείο έχει συνολική επιφάνεια 9.450 τ.μ. και διαθέτει συνολικά 102 δωμάτια. Σύμφωνα με τη χρήση του 2016 για την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε., είχε πληρότητα 69%, μέση τιμή ανά δωμάτιο 240 ευρώ και πραγματοποίησε έσοδα 8,5 εκατ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =