αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΟ Πέτρος και η Σοφία έφτιαξαν travel blog ως ζευγάρι. Και λένε ότι στα ταξίδια βρίσκεις ένα κομμάτι του εαυτού σου

Ο Πέτρος και η Σοφία έφτιαξαν travel blog ως ζευγάρι. Και λένε ότι στα ταξίδια βρίσκεις ένα κομμάτι του εαυτού σου

Από τα τηλεοπτικά στούντιο, στην digital εποχή. Εστιάζοντας όμως στο ίδιο κομμάτι: Στα ταξίδια. Ο Πέτρος Κουμπλής και η Σοφία Κωνσταντινίδου έχουν δημιουργήσει το travel blog Welove2travel. Κάποιοι σίγουρα τους γνωρίζετε από την τηλεοπτική τους παρουσία. Τα ταξίδια παραμένουν η σταθερά και τώρα: Μαζί έχουν πάει σε περίπου 60 προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, «ανεβάζοντας» τις εμπειρίες τους στο blog που έχουν φτιάξει.

Οι δυο τους μιλούν στο It’s Possible για το πως πήραν την απόφαση να στήσουν ένα blog, εξηγούν το πως μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οικονομικά, ενώ δίνουν και την συμβουλή τους σε όποιον σκέφτεται να ξεκινήσει ένα αντίστοιχο project.

Πως προέκυψε η ιδέα για το travel blog σας;

Πέτρος: To Welove2travel.gr είναι η φυσική συνέχεια των τηλεοπτικών μας εκπομπών. Μετά από μια δημοσιογραφική διαδρομή χρόνων με πολλά οδοιπορικά και documentaries σ’ Ελλάδα κι εξωτερικό, ανέλαβα την παρουσίαση του “Μένουμε Ελλάδα”, της μακροβιότερης ταξιδιωτικής εκπομπής στην ΕΡΤ. Στην συνέχεια , μαζί με τη Σοφία δημιουργήσαμε το “Love and Travel” στην τηλεόραση του Alpha.

Παράλληλα, εκτός από το επαγγελματικό κομμάτι, η ίδια μας η ζωή είναι γεμάτη ταξίδια. Αυτά ονειρευόμαστε, αυτά σχεδιάζουμε κι αυτά ευλόγως αποτελούν το βασικό πεδίο ενδιαφέροντος στο digital παιδί μας, στο καινούριο μας website.

Μέχρι σήμερα, περίπου σε πόσες τοποθεσίες έχετε ταξιδέψει;

Σοφία: Μαζί με τον Πέτρο έχουμε ταξιδέψει σε περίπου 60 προορισμούς σ’ Ελλάδα κι εξωτερικό. Βρισκόμαστε συνεχώς σε κίνηση. Είτε ταξιδεύουμε, είτε οργανώνουμε την επόμενη αποστολή, είτε γράφουμε κι επεξεργαζόμαστε το υλικό μας. Κι όλα αυτά ενώ παράλληλα ο Πέτρος κάνει ραδιόφωνο στον Red 96,3 και συγχρόνως δουλεύουμε κι άλλα projects.

Πίσω από το blog σας, πέρα από τους δύο βασικούς bloggers, βρίσκεται μια ολόκληρη ομάδα. Τελικά, χρειάζεται μια ομάδα για να αναπτυχθεί ένα επαγγελματικό blog; Διότι συνήθως βλέπουμε μεμονωμένα άτομα να ξεκινούν τέτοια projects.

Πέτρος: Το Welove2travel.gr στηρίζεται σ’ ένα concept ταξιδιωτικής πλατφόρμας, που απαιτεί εξειδικευμένη ομάδα, για να μπορούμε να προσφέρουμε premium πρωτογενές περιεχόμενο και να υλοποιήσουμε τις αμέτρητες ιδέες που έχουμε κατά νου.  Και πραγματικά νιώθουμε μεγάλη χαρά, που έχουμε τέτοιους εξαιρετικούς συνεργάτες.  Οι ομάδες κάνουν πάντοτε τη διαφορά. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η μεγάλη αλήθεια, την οποία κατανοούμε καθημερινά στη δουλειά μας. Πάντοτε, σε κάθε project , αναζητούμε τους καλύτερους, μόνο έτσι μπορείς να εξελιχθείς κι εσύ ο ίδιος, αλλά και το δημιούργημά σου.  Για παράδειγμα, ο Χάρης Πορέτσης, ο πιο κοντινός μας συνεργάτης, είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια όλης της Ελλάδας, γνωρίζει κάθε πιθανό χωριό της πατρίδας μας, έχει παντού γνωστούς και φίλους, έχει έναν μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μαζί τους και κάθε κουβέντα με κείνον, κάθε brainstorming μαζί του, θα γεννήσει σίγουρα κάτι ενδιαφέρον. Όπως και η Έλενα Καρδαμίτση, που μας σχεδίασε το site από το μηδέν, εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα ολόκληρο ταξιδιωτικό σύμπαν, με βάση ατελείωτες κουβέντες και σκέψεις που μοιραστήκαμε. Είναι από αυτά τα genius 20+  παιδιά, που κάνουν θαύματα στον τομέα τους . Και σχεδιάζουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στη συνέχεια. Όλη η ομάδα είναι ένας κι ένας. Νιώθουμε πραγματικά περήφανοι.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, μπορεί το blogging να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Πέτρος: Πρόκειται για κάτι καινούριο, το οποίο εξελίσσεται μέσα σ’ ένα περιβάλλον, που αλλάζει συνεχώς. Εμείς δε μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από την υπόλοιπη δημοσιογραφική μας ενασχόληση, γιατί ήδη βρισκόμαστε χρόνια στον χώρο και η διαδικτυακή μας εμφάνιση γίνεται ομαλά κι όχι ουρανοκατέβατα – εννοώ ήδη έχουμε εταιρείες, brands που μας εμπιστεύονται, υπάρχουν τα διαπιστευτήρια για την ποιότητα του λόγου και της εικόνας μας . Μάλλον δεν είμαστε oi κατάλληλοι, για να το κρίνουμε απομονωμένα ως blogging.

Εύχομαι οι καλές προσπάθειες, με καλό πρωτότυπο content, να μπορούν να σταθούν και οικονομικά σ’ αυτήν τη μικρή δύσκολη αγορά, όπως η ελληνική.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους τα ταξίδια ως ένα «ακριβό σπορ». Με βάση την εμπειρία σας, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οικονομικά σε καλούς προορισμούς;

Σοφία: Θεωρώ πως πια όλοι έχουν πειστεί πως τα ταξίδια δεν είναι ένα ακριβό, πολυτελές σπορ. Αν ψάξεις, αν παρακολουθήσεις καμπύλες τιμών, αν κάνεις έξυπνες κι ανατρεπτικές offseason επιλογές, τότε μπορείς να ταξιδέψεις σ’ εναλλακτικούς, αλλά και πιο mainstream προορισμούς με σχετικά μικρό budget.

Όλα είναι θέμα έρευνας. Εμείς ψάχνουμε πολύ. Αφιερώνουμε χρόνο. Ρωτάμε, αναζητούμε. Και φυσικά με τα χρόνια έχουμε ένα μεγάλο δίκτυο ανθρώπων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και του κόσμου, που μπορούμε να συμβουλευτούμε.

Ποια είναι η Νο1 συμβουλή που θα δίνατε σε κάποιον που θα σας έλεγε ότι θέλει να ξεκινήσει το δικό του travel blog;

Πέτρος, Σοφία: Να νιώθεις ευγνωμοσύνη για κάθε ταξίδι, για κάθε άνθρωπο που θα συναντήσεις, για κάθε εμπειρία, για κάθε σου στιγμή. Αυτό είναι η βάση, για να εξελιχθείς ως άνθρωπος, ως προσωπικότητα. Το ταξίδι είναι σχολείο. Είναι το κομμάτι του εαυτού σου, που συναντάς εκεί που δεν το περιμένεις. Απόλαυσέ το.

Όσο για το τεχνοκρατικό κομμάτι, θα βρεις αμέτρητες συμβουλές. Παντού. Αλλά όσο και να ψάξεις, δε θα προχωρήσεις, αν δεν ισχύει το βασικό αξίωμα του Ταξιδιού: Ν’ Αγαπάς τους Ανθρώπους, Ν’ Αγαπάς τον εαυτό σου μέσα απ’ τους άλλους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eight =