αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ ΟΑΕΔ δίνει βοήθημα 1.000 ευρώ σε ανέργους συγκεκριμένων επιχειρήσεων (Λίστα)

Ο ΟΑΕΔ δίνει βοήθημα 1.000 ευρώ σε ανέργους συγκεκριμένων επιχειρήσεων (Λίστα)

Το υπουργείο Εργασίας, υπέγραψε νέες αποφάσεις για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε ανέργους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι πρώην εργαζόμενοι σε επίσχεση.

Οι εν λόγω αποφάσεις, αποτελούν ”τμήμα” ενός συνολικού σχεδίου του υπ. Εργασίας για οικονομική ενίσχυση απολυμένων ή σε επίσχεση υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, εγκρίνεται η χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε άνεργο πρώην εργαζόμενο των εξής επιχειρήσεων:

  • «ΘΕΡΟΣ ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ ΓΚΕΪΜΙΝΓ ΙΝΚ»(THEROS INTERNATIONAL GAMING INC)
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ «Η ΕΝΩΣΗ»
  • «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ»
  • «ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΙΛΚΙΣ (ΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ)»
  • «ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ»
  • «Γ.ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Α.Ε.»

Αφορά εργαζομένους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς και σε κάθε εργαζόμενο της εν λόγω εταιρείας που βρίσκειται σε επίσχεση εργασίας και πληροί τις προϋποθέσεις για να λάβει επιδότηση ανεργίας λόγω επίσχεσης από τον ΟΑΕΔ.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης γίνεται μετά:

  • Την προσκόμιση καταλόγου από τους εκπροσώπους των δικαιούχων στον οποίο αναγράφονται τα εξής στοιχεία: Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο κάθε δικαιούχου,  ο αριθμός της αστυνομικής του ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών, ο αριθμός του μητρώου κοινωνικής του ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο αριθμός του φορολογικού του μητρώου (ΑΦΜ), ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού του (με πρώτο όνομα του δικαιούχου της ως άνω οικονομικής ενίσχυσης), καθώς και του Διεθνούς Αριθμού Τραπεζικού Λογαριασμού του (IBAN)
  • Τον σχετικό έλεγχο από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βάσει του οποίου προκύπτει η εργασιακή σχέση με την επιχείρηση και η ανεργία ή η άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας εκ μέρους του εργαζόμενου και η δυνατότητα επιδότηση ανεργίας
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =