αρχικηVIRALΟ Οίκος Gucci θέλει να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα

Ο Οίκος Gucci θέλει να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα

Επιθυμία να κάνει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα εξέφρασε ο Οίκος πολυτελών ειδών Gucci. Το αίτημα κατατέθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και αναμένεται να εξεταστεί αύριο από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Η εκδήλωση αφορά στη διοργάνωση fashion show μπροστά από τον Παρθενώνα, την 1η Ιουνίου 2017. Παράλληλα, η εταιρεία «Guccio Gucci S.p.A.» (όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ) ζητά και τη χορήγηση άδειας για την κινηματογράφηση της επίδειξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων εμφανίζεται αρνητική ως προς την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης καθώς ο χαρακτήρας και η σπουδαιότητα του μνημείου δεν επιτρέπουν την παραχώρησή του για εκδηλώσεις. Τον τελευταίο λόγο έχει η υπουργός Πολιτισμού η οποία θα αποφανθεί έπειτα και από την εισήγηση του ΚΑΣ. Στελέχη της αρχαιολογικής υπηρεσίας επισημαίνουν πως «η πρόταση αφορά σε ένα κανονικότατο ντεφιλέ, με πασαρέλα και μουσική».

Εφόσον η επίδειξη δεν προορίζεται για την προβολή των προϊόντων της εταιρείας μόνο στα social media, είναι προφανές πως θα απαιτηθούν και καθίσματα για τους θεατές αλλά και παρασκήνια για να αλλάζουν ρούχα και αξεσουάρ τα μοντέλα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 11 =