αρχικηVIRALΟ Οίκος Balenciaga αντέγραψε την τσάντα των ΙΚΕΑ και έλαβε μια επική απάντηση από την εταιρία

Ο Οίκος Balenciaga αντέγραψε την τσάντα των ΙΚΕΑ και έλαβε μια επική απάντηση από την εταιρία

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο οίκος Balenciaga παρουσίασε την νέα του τσάντα. Αυτή δεν θα ήταν σπουδαία είδηση, αν η τσάντα δεν ήταν σχεδόν ολόιδια με την γνωστή σε όλους μας μπλε τσάντα της IKEA. Η βασική διαφορά τους είναι πως ο Balenciaga κοστολογεί τη δική του προς $2.145, ενώ η Frakta bag της ΙΚΕΑ κοστίζει το ταπεινό ποσό των $0.99.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το ίντερνετ είχε πολλά να πει για την ομοιότητα των δύο τσαντών και το «θράσος» του μεγάλου οίκου μόδας να αντιγράψει κάτι τόσο εικονικό, τόσο απροκάλυπτα.

Το όλο θέμα όμως δεν σταμάτησε εκεί. Η IKEA, γνωστή ούτως ή άλλως για τις ευφάνταστες και χιουμοριστικές διαφημίσεις της, αποφάσισε πως πρέπει να απαντήσει στον Balenciaga. Και έτσι κι έκανε, λίγες μόλις μέρες αργότερα, δημιουργώντας έναν απλό αλλά πανέξυπνο οδηγό για το «Πώς να αναγνωρίσεις μια ορίτζιναλ τσάντα IKEA FRAKTA».

Τη διαφήμιση-οδηγό δημιούργησε η σουηδική διαφημιστική εταιρεία ACNE, με σκοπό να καθοδηγήσει τους πελάτες ως προς το πώς να ξεχωρίζουν την πρωτότυπη, αυθεντική τσάντα IKEA από τις όποιες απομιμήσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω (εσένα κοιτάζουμε, Balenciaga). Και αυτό γίνεται σε τέσσερα απλά βήματα:

ikea

  1. Κουνήστε την. Αν θροΐζει, είναι η αυθεντική.
  2. Έχει πολλές λειτουργίες. Μπορείτε να κουβαλήσετε εξοπλισμό χόκεϊ, τούβλα, ακόμη και νερό.
  3. Πετάξτε την στο χώμα. Μια αληθινή τσάντα FRAKTA μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας απλά το λάστιχο της βρύσης στον κήπο σας.
  4. Τιμή. Κοστίζει μόνο0.99.

Ναι, είναι μια τέλεια απάντηση που, ταυτόχρονα, λειτουργεί και ως πανέξυπνη διαφήμιση για την εταιρεία.

Πηγή: Huffington Post Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − ten =