αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, λέει ότι και η τύχη παίζει τον ρόλο της

Ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του κόσμου, λέει ότι και η τύχη παίζει τον ρόλο της

Ο John Collison σήμερα είναι 28 ετών. Αλλά δεν είναι ένας τυχαίος 28χρονος. Μαζί με τον αδερφό του, Patrick, έχτισαν την πλατφόρμα online πληρωμών, Stripe. Η οποία σήμερα κοστολογείται στα 9,2 δισ. δολάρια. Οι δυο τους ακολούθησαν τη δική τους ιδιαίτερη διαδρομή προς την κορυφή. Ξεκίνησαν από ένα μικρό χωριό στην Ιρλανδία. Εκεί όπου για να έχουν ίντερνετ, οι γονείς τους αναγκάστηκαν να αγοράσουν ειδική συσκευή, αφού η περιοχή δεν είχε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Και έφτασαν στο να χτίσουν έναν κολοσσό.

Ο John Collison είναι μάλιστα ο νεότερος αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Τα δύο αδέρφια βρέθηκαν στο podcast “How I Built This”, με τον John να δίνει την δική του εκδοχή για το πως μπορεί να φτάσει κάποιος στην επιτυχία. ‘Η τουλάχιστον λέει πως τα κατάφεραν τα δύο αδέρφια.

Όπως εξήγησε ο John Collison, τα skills που έχει κάποιος, η εξυπνάδα και η σκληρή δουλειά, είναι στοιχεία που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Όμως ο ίδιος βάζει στην συζήτηση και τον παράγοντα τύχη. Κοιτώντας πίσω στην δική του διαδρομή. «Πιστεύω επίσης ότι η τύχη ήταν απαραίτητη. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που είναι πιο έξυπνοι και εργάστηκαν σκληρότερα από εμάς που απλά δεν είχαν την ίδια καλή τύχη», εξηγεί.

Οι 3 κινήσεις για να «μαγνητίσεις» την τύχη: Εξηγεί μια καθηγήτρια του Στάνφορντ

Η τύχη πάντως δεν έρχεται από μόνη της. Αυτό τουλάχιστον λέει η καθηγήτρια επιχειρηματικότητας του Στάνφορντ, Tina Seelig.

Αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους να φαίνονται πιο τυχεροί, είναι ότι οι ίδιοι δημιουργούν την τύχη για τον εαυτό τους.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια, η τύχη μπορεί να έρθει ως δυνατός άνεμος ή χαλαρό αεράκι. Από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να έχεις έτοιμο το πανί σου. Με απλά λόγια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αρπάξεις την τύχη, όταν αυτή έρθει. Και εδώ είναι 3 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1# Πάρε ρίσκα. Νιώσε για λίγο παιδί, και κάνε τολμηρές κινήσεις. Ακόμα και μικρές. Όπως τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή τότε που μαθαίνουν ποδήλατο. Και τελικά τα καταφέρνουν.

2# Εκτίμησε ακόμα και την απόρριψη. Μπορεί να μην έχεις βρει την δουλειά των ονείρων σου ή να μην σου έχει έρθει η ευκαιρία που θέλεις. Μπορεί να έχεις ακούσει και πολλά «όχι». Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προχώρα παρακάτω. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις αυτό που θες.

3# Βρες κάτι καλό, ακόμα και στις κακές ιδέες. Ακόμα κι αν θεωρείς μια ιδέα κακή, δες τι θετικό μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτή. Αρκετές φορές, οι πιο τρομερές ιδέες προκύπτουν μέσα από επιλογές που αρχικά μοιάζουν λανθασμένες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =