αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Νίκος Μπακατσέλος έκανε πρόταση για διάσωση του εργοστασίου της Pitsos στου Ρέντη

Ο Νίκος Μπακατσέλος έκανε πρόταση για διάσωση του εργοστασίου της Pitsos στου Ρέντη

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να μην ανασταλεί η λειτουργία του εργοστασίου της Pitsos στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Η πολυεθνική BSH (κοινοπραξία 50 – 50 των Bosch και Siemens) στην οποία ανήκει η Pitsos είχε ήδη γνωστοποιήσει την πρόθεση της να αποχωρήσει από την Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2017, μεταφέροντας την παραγωγή στην Τουρκία όπου ο όμιλος απασχολεί περί τα 5.000 άτομα. Ωστόσο έπειτα από διαπραγματεύσεις που υπήρξαν είχε αποφασιστεί να δοθεί διετής παράταση.

Με βάση τις διαπραγματεύσεις αυτές, το εργοστάσιο της Pitsos αναμένεται να σταματήσει την παραγωγική του δραστηριότητα στις 31 Μαρτίου και ήδη έχουν γίνει γνωστοί οι όροι του προγράμματος εθελουσίας εξόδου των εργαζόμενων.

Ωστόσο όπως μεταδίδει το Newmoney.gr, το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την ιδιοκτησία της εταιρείας και την εταιρεία Pyramis, συμφερόντων Νίκου Μπακατσέλου, προκειμένου το εργοστάσιο να συνεχίσει να λειτουργεί. Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάθεση στην Pyramis παραγωγής ηλεκτρικών εστιών για λογαριασμό της BSH, πέραν από τις συσκευές (συστήματα κουζίνας, απορροφητήρες και άλλες λευκές συσκευές) που προτίθεται να παράγει η Pyramis στο εργοστάσιο.

Η προσπάθεια να αποφευχθεί το λουκέτο είναι μεγάλη και έχει κινητοποιήσει πολλές πλευρές, ενώ υπήρξαν και σοβαρές κυβερνητικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου είχε, μεταξύ άλλων, ζητήσει από την κυβέρνηση τη λήψη δράσεων ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου της BSH -πρώην Πίτσος- στην Ελλάδα.

«Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών», είχε αναφέρει η ΠΟΕΜ σε επιστολή της, τονίζοντας πως η Pitsos είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία και είναι το Νο1 στην επιλογή των ελληνικών οικογενειών. «Στο πλαίσιο αυτό γνωρίζοντας τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για επενδύσεις και ανάπτυξη ζητάμε την άμεση συμπαράστασή που για να αποτραπεί «το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =