αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Νίκος Δρανδάκης μιλά για πρώτη φορά για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του από την Beat

Ο Νίκος Δρανδάκης μιλά για πρώτη φορά για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του από την Beat

Η είδηση έγινε γνωστή πριν λίγο χρονικό διάστημα. Ο Νίκος Δρανδάκης, αποχώρησε από την Beat- την εταιρία που ίδρυσε ο ίδιος πριν από μερικά χρόνια.

Ο γνωστός επιχειρηματίας μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, εξηγεί τι τον οδήγησε σε αυτή την -ξαφνική για πολλούς- απόφαση. Ενώ περιγράφει και το πως ήταν τα δεδομένα, μετά την εξαγορά της Beat.

Σε ερώτηση για το αν είχε σκεφτεί την αποχώρηση του, ο Ν. Δρανδάκης σημειώνει: «Ναι, αυτό ήταν πάντα στο μυαλό μου. Οταν δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο της εταιρείας σου, τότε πρέπει να είσαι πάντα προετοιμασμένος για απροσδόκητες αλλαγές από αυτούς που έχουν τον έλεγχο. Μου αρέσει να είμαι πραγματιστής. Ωστόσο θέλω λίγες εβδομάδες ακόμα για να καταλάβω πόσο δύσκολη είναι η αποχώρηση. Τώρα τα πράγματα είναι ακόμη “ζεστά”».

Ενώ περιγράφει και το πως ήταν τα δεδομένα μετά την εξαγορά της Beat από πολυεθνική: « «Η εμπειρία μου γενικά ήταν καλή. Ακόμα και μετά την εξαγορά της εταιρείας δεν είδα ποτέ τον εαυτό μου ως μάνατζερ (νομίζω ποτέ δεν θα συμβεί αυτό), αλλά περισσότερο συνέχιζα να διοικώ την εταιρεία ως επιχειρηματίας-ηγέτης που διοικεί μια αυτόνομη ομάδα, με όραμα για το μέλλον. Είχα το ελεύθερο από τους μετόχους να συνεχίσω να οδηγώ την εταιρεία με βάση το όραμά μου, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι όλοι μας στην εταιρεία δημιουργήσαμε αυτή την ευκαιρία για τον εαυτό μας. Εννοώ ότι το γεγονός πως φέρναμε πολύ ισχυρά αποτελέσματα σαν ομάδα ήταν αρκετό για τους γερμανούς μετόχους να μας δίνουν τον χώρο και την αυτονομία που χρειαζόμασταν. Από την άλλη, είχαμε περιορισμούς, όπως γεωγραφικούς (στόχευση μόνο στη Λατινική Αμερική), πηγών χρηματοδότησης και άλλους. Κυρίως όμως, ήξερα ότι η εταιρεία ανήκει σε άλλους και ανά πάσα στιγμή η στρατηγική ατζέντα μπορεί να αλλάξει, ανεξάρτητα από τα δικά μας αποτελέσματα».

Για τα επόμενα βήματα του: «Θέλω να επενδύσω λίγο χρόνο για να επαναφέρω την ισορροπία στη ζωή μου ύστερα από 10 χρόνια πολύ σκληρής δουλειάς, να έρθω λίγο πιο κοντά με ανθρώπους δικούς μου, να ξοδέψω λίγο περισσότερο χρόνο με τον γιο μου.Ταυτόχρονα θα ήθελα να επενδύσω μέρος όσων κέρδισα, χρήματα και εμπειρίες, σε φιλόδοξους Ελληνες που θέλουν να ξεκινήσουν (ή έχουν ξεκινήσει) κάτι δικό τους. Πιστεύω ότι χρωστώ το να αρχίσω να δίνω πίσω στην Ελλάδα, επενδύοντας όμως μόνο σε πολύ ικανούς, πολύ φιλόδοξους Ελληνες. Υστερα από αυτό το μεταβατικό διάστημα, θα επανέλθω πιθανότατα με κάτι νέο δικό μου – ήμουν πάντα επιχειρηματίας έτσι κι αλλιώς. Στόχος μου είναι να χτίσω κάτι μεγαλύτερο από το Taxibeat, σε πολύ συντομότερο χρόνο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × three =