αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ νέος Firefox είναι εδώ. Και βάζει τέλος στις ενοχλητικές διαφημίσεις στα sites

Ο νέος Firefox είναι εδώ. Και βάζει τέλος στις ενοχλητικές διαφημίσεις στα sites

Η Mozilla κυκλοφόρησε την έκδοση 66 του Firefox. Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς browser διαθέτει όλες τις συνηθισμένες ενημερώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων, αλλά υπάρχει και κάτι πιο ενδιαφέρον, η μείωση των ενοχλητικών στοιχείων στο διαδίκτυο.

Πλέον ο Firefox μπορεί να αποκλείει την αυτόματη αναπαραγωγή ήχου και βίντεο, σε κάθε ιστοσελίδα. Ο browser αναγνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παίζει ένα βίντεο, και δρα αναλόγως. Αν ένα βίντεο είναι στη σίγαση, τότε το αφήνει να συνεχίσει να παίζει. Αντίστοιχα, αν διαπιστώσει ότι η ιστοσελίδα έχει ορίσει την ένταση ήχου του βίντεο στο 100%, τότε ο Firefox θέτει το βίντεο στη σίγαση.

Για να αναπαράγουμε ένα βίντεο το οποίο έχει αποκλείσει ο Firefox, χρειάζεται μόνο να κάνουμε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε σε μία whitelist όσες ιστοσελίδες θέλουμε να παίζουν αυτόματα τα βίντεο τους.

Πέρα από τα βίντεο που αρχίζουν αυτόματα την αναπαραγωγή τους, στους ιστότοπους υπάρχουν και αρκετές εκνευριστικές διαφημίσεις, οι οποίες εμφανίζονται αρκετή ώρα μετά την πλήρη φόρτωση του περιεχομένου της σελίδας. Συνήθως αυτές οι διαφημίσεις μετακινούν ολόκληρο το κείμενο της ιστοσελίδας, και εμείς χάνουμε τη γραμμή που διαβάζαμε. Πλέον ο Firefox θα έχει scroll anchoring, ένα χαρακτηριστικό που διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να αναπηδήσουμε σε άλλο μέρος της σελίδας αφότου φορτώσει μία διαφήμιση ή κάποια μεγάλη εικόνα.

Κάποια μικρότερα χαρακτηριστικά που εισάγει η έκδοση 66 του Firefox, είναι η δυνατότητα αναζήτησης σε πολλαπλές καρτέλες, βελτιστοποιημένη αναζήτηση σε κατάσταση ιδιωτικής περιήγησης, αποσαφήνιση των προειδοποιήσεων ασφαλείας, και υποστήριξη web authentication για το Windows Hello.

Ο Firefox 66 υπόσχεται επίσης μία βελτιωμένη εμπειρία extensions, η οποία θα επιτρέπει στις σελίδες να φορτώνονται γρηγορότερα, αφού οι ρυθμίσεις των πρόσθετων θα αποθηκεύονται σε ένα μόνο αρχείο, αντί σε μία σειρά μεμονωμένων αρχείων για κάθε επέκταση.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =