αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ νέος Firefox βάζει… στο mute τις ιστοσελίδες από τις οποίες «πετάγονται» βίντεο

Ο νέος Firefox βάζει… στο mute τις ιστοσελίδες από τις οποίες «πετάγονται» βίντεο

Τέλος στα ενοχλητικά βίντεο με ήχο που «πετάγονται» σε πολλές ιστοσελίδες βάζει ο νέος Firefox. Αφού θα τις βάζει αυτόματα στο Mute.

Όπως διαβάζουμε στο Insomnia, το νέο αυτό χαρακτηριστικό αναμένεται να εφαρμοστεί μόνο στις περιπτώσεις που ακούγεται ήχος και θα είναι ενεργοποιημένο εξ ορισμού στη νέα έκδοση του Firefox. Οι χρήστες του πασίγνωστου browser βεβαίως θα έχουν την δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα αυτόματης αναπαραγωγής ηχητικού περιεχομένου. Ο οργανισμός Mozilla πρόκειται να φέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τόσο στην έκδοση του Firefox στο desktop όσο και στην πλατφόρμα του Android.

Αν και η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο από τις ιστοσελίδες είναι κάτι το κοινότυπο, σε πολλές περιπτώσεις δεν ακούγεται ήχος από αυτά εκτός και αν ο χρήστης έχει κάποιου είδους αλληλοεπίδραση μαζί τους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και ορισμένες ιστοσελίδες που αναπαραγάγουν αυτόματα βίντεο με ενεργοποιημένο τον ήχο (πριν ο χρήστης έχει κάποιου είδους αλληλοεπίδραση), αναγκάζοντας τον χρήστη να απενεργοποιήσει τον ήχο στην συσκευή του ενώ ψάχνει να εντοπίσει την πηγή του ήχου (το ίδιο περίπου γίνεται όταν έχει ανοιχτές πολλές καρτέλες στον περιηγητή).

Άλλες ιστοσελίδες αναπαραγάγουν ήχο, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει βίντεο –π.χ διαφημίσεις ή κάποιες δηλώσεις- αλλά αυτό βεβαίως δεν τις κάνει λιγότερο ενοχλητικές και για αυτό ο οργανισμός Mozilla πρόκειται να έχει ενεργοποιημένο εξ ορισμού το χαρακτηριστικό στις νέες εκδόσεις του Firefox. Η μοναδική εξαίρεση θα είναι ο χρήστης να έχει επιτρέψει στην ιστοσελίδα να έχει πρόσβαση στο μικρόφωνο ή στην κάμερα του. Βεβαίως, αν ο χρήστης αλληλοεπιδράσει με τον player στο βίντεο θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει ήχο, ακόμα και όταν έχει ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό στον Firefox.

Η συγκεκριμένη αλλαγή θα έρθει με τον Firefox 66, ο οποίος αναμένεται να διατεθεί στις 19 Μαρτίου του 2019. Η υλοποίηση που υπάρχει ήδη στην έκδοση Android του Firefox για το μπλοκάρισμα της αυτόματης αναπαραγωγής βίντεο θα αντικατασταθεί από τη νέα λειτουργία που θα βρίσκεται και στην έκδοση desktop.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 13 =