αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ νέος CEO του «γίγαντα» Lyft αποκαλύπτει τα πρώτα πράγματα που κάνει κάθε πρωί- Μια ρουτίνα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας

Ο νέος CEO του «γίγαντα» Lyft αποκαλύπτει τα πρώτα πράγματα που κάνει κάθε πρωί- Μια ρουτίνα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας

Ο David Risher είναι ο νέος CEO της Lyft. Η ημέρα του Risher ξεκινάει κάποια στιγμή μεταξύ 6:30 και 7 π.μ., λέει στο Fortune. Η Lyft παλεύει με τη μείωση του μεριδίου αγοράς και την πτώση του ηθικού, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. Με έντονο ανταγωνισμό από την Uber και μια δύσκολη αγορά μετά την πανδημία, η Lyft προσέλαβε τον Risher, ο οποίος πήγε στο Harvard Business School και εργάστηκε στη Microsoft και την Amazon τη δεκαετία του ’90, για να βοηθήσει να αλλάξει η εταιρεία.

Στους τέσσερις μήνες που είναι μέχρι στιγμής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Risher έχει ήδη ταράξει τα στάσιμα νερά προωθώντας απολύσεις και δίνοντας εντολή για επιστροφή στο γραφείο.

«Κάνω λίγη γυμναστική το πρωί, απλά διατάσεις στο πάτωμα», λέει, προσθέτοντας ότι το κάνει αυτό τα τελευταία 15 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε σε έναν χειρουργό για πόνους στη μέση, ο οποίος, όπως λέει, ουσιαστικά ήθελε «να βγάλει τα νυστέρια του και να αρχίσει να με κόβει». Ψάχνοντας για εναλλακτικές λύσεις, πήγε σε έναν γυμναστή που τον βοήθησε να αναπτύξει μια ρουτίνα ασκήσεων και διατάσεων, την οποία τώρα κάνει «κάθε πρωί με θρησκευτική ευλάβεια».

Στη συνέχεια πίνει τον πρωινό του εσπρέσο – «πίνω καφέ εδώ και χρόνια», λέει- ενώ κάνει λίγη ακόμη άσκηση και μελετά το τηλέφωνό του. Όπως τονίζει, ο χρόνος στο τηλέφωνό του είναι «αρκετά πειθαρχημένος», καθώς ξεφυλλίζει το Twitter, το Threads και τις ειδήσεις. «Στην πραγματικότητα προσπαθώ να αφήσω τα email για λίγο αργότερα, επειδή θέλω να διαβάσω για λίγο τους New York Times», προσθέτει.

«Προτού οι άλλοι αρχίσουν να μου στέλνουν μηνύματα, προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει σήμερα».

Ο Risher δεν παραλείπει επίσης ποτέ το πρωινό, και τότε είναι που επιστρέφει στον παραδοσιακό τρόπο ανάγνωσης ειδήσεων, διαβάζοντας την εφημερίδα San Francisco Chronicle, η οποία του παραδίδεται στο σπίτι κάθε πρωί.

Εξηγεί ότι είναι «τυχερός» που ζει μόλις 20 λεπτά με ποδήλατο μακριά από τα γραφεία της Lyft, οπότε πηγαίνει στη δουλειά του με ποδήλατο της Lyft κάθε μέρα. Συνήθως παίρνει έναν δεύτερο καφέ από τα Starbucks στο δρόμο, παραγγέλνοντας από πριν μέσω της εφαρμογής.

«Είμαι τόσο τακτικός πελάτης εκεί που κυριολεκτικά μόλις μπαίνω μέσα μου λένε ήδη γεια και μου έχουν έτοιμο τον καφέ μου».

Στις 9.30 περίπου φτάνει στη δουλειά του. Σχεδόν πάντα βρίσκει χρόνο με την ομάδα του, την οποία αποκαλεί «ομάδα με γνώμονα τον σκοπό». Τις Δευτέρες, αυτό σημαίνει μια ομαδική συνάντηση που διαρκεί μερικές ώρες, αλλά τις υπόλοιπες φορές οι συναντήσεις είναι συνήθως ατομικές. «Αυτό είναι πάντα κορυφαία προτεραιότητα», σημειώνει.

Οι εταιρικές συναντήσεις πραγματοποιούνται επίσης μία φορά το μήνα, καθώς ο Risher σημειώνει ότι τα στελέχη προσπαθούν να «επικοινωνήσουν πολύ με τους υπαλλήλους μας, εν μέσω τόσο πολλών αλλαγών».

«Ξοδεύω πολύ χρόνο σε συσκέψεις με άλλους ανθρώπους, αλλά είμαστε επίσης αρκετά πειθαρχημένοι όσον αφορά την τήρηση του χρόνου κατά τη διάρκεια της ημέρας», καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =