αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ο μόνος δρόμος είναι να λες ‘όχι’ σε πράγματα που δεν θες να κάνεις»: Ο Tom Hanks δίνει μια συμβουλή καριέρας

«Ο μόνος δρόμος είναι να λες ‘όχι’ σε πράγματα που δεν θες να κάνεις»: Ο Tom Hanks δίνει μια συμβουλή καριέρας

Είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ηθοποιούς του Hollywood. Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες. Και σίγουρα, ξέρει το τι πρέπει να κάνει κάποιος, για να ακολουθήσει μια πετυχημένη καριέρα. Μιλάμε για τον Tom Hanks. Ο ίδιος μίλησε για την σημαντικότερη συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον, έτσι ώστε να γίνει πετυχημένος στο επάγγελμα του. Φαίνεται, ότι αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο, είναι η διάθεση σου να πεις μεγάλα «όχι».

«Νομίζω ότι ο μόνος δρόμος που μπορείς να επιλέξεις, όπως έκανα κι εγώ, είναι να λες ‘όχι’ σε πράγματα που δεν θέλεις να κάνεις», λέει αρχικά.

Ξεκαθαρίζοντας: «Και αν πεις όχι και κανένας άλλος δεν σου προσφέρει μια δουλειά, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις δουλειά». Όπως εξηγεί όμως, είναι εύκολο να πεις ‘ναι’ σε κάτι, ειδικά αν σου προσφέρουν πολλά χρήματα, τα οποία θα σου δώσουν άλλες ανέσεις. Ωστόσο, η σωστή επιλογή είναι να λες ‘όχι’ αν θεωρείς ότι κάτι δεν θα σε εξελίξει. Το ότι μπορείς να κάνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι θα σε πάει ένα βήμα παρακάτω.

Είναι θέμα για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Λέγοντας ‘όχι’ σε κάτι, είναι σαν να λες ‘ναι’ σε κάτι άλλο. Μόνο αν αρνηθείς να κάνεις κάποια πράγματα, θα βρεις χρόνο για κάποια άλλα, πιο σημαντικά. Επικεντρώσου στα σημαντικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + six =