αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του δίνουν 3 δισ. δολάρια για τη θεραπεία ασθενειών

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του δίνουν 3 δισ. δολάρια για τη θεραπεία ασθενειών

Ένα φιλανθρωπικό σχέδιο- γίγας ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του, Πρισίλα Τσαν. Όπως ανακοίνωσαν οι δυο τους, σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φραντσίσκο, θα δώσουν συνολικά 3 δισ. δολάρια με σκοπό να γίνει έρευνα για τη θεραπεία ασθενειών.

Η εν λόγω πρωτοβουλία θα «τρέξει» μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού «The Chan Zuckerberg Initiative».

«Μπορούμε να βοηθήσουμε τους επιστήμονες στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών; Πιστεύω ότι μπορούμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Στόχος είναι να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής ακόμα περισσότερο, μέχρι το τέλος του αιώνα μας.

Ένα μέρος των χρημάτων, συγκεκριμένα 600 εκατ. δολάρια, θα δοθούν στο Biohub. Ένα ερευνητικό κέντρο που θα κατασκευαστεί για να θα φέρει κοντά επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Στάμφορντ. Και να εργαστούν όλοι για τον σκοπό που έχουν στο μυαλό τους ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του.

«Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να αφήσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο τόπο από αυτόν που βρήκαμε» σημείωσε ο ιδρυτής του Facebook.

Σημειώνεται, ότι τα 3 δισ. δολάρια προέρχονται από τις προσωπικές μετοχές του Ζούκερμπεργκ στο Facebook. Και θα δοθούν σε βάθος 10ετίας. Με τη συνολική αξία των μετοχών που κατέχει ο ίδιος να φτάνουν περίπου στα 45 δισ. δολάρια. Όπως είχε δηλώσει ο Mr Facebook το Δεκέμβριο του 2015, θέλει να δώσει το 99% του πλούτου του στον Οργανισμό που έχει δημιουργήσει με την σύζυγό του, έτσι ώστε μέσω αυτού να «τρέξουν» φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 12 =