αρχικηVIRALΟ λόγος για τον οποίο τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι πάντα ανοιχτά στην προσγείωση και απογείωση

Ο λόγος για τον οποίο τα παράθυρα των αεροπλάνων είναι πάντα ανοιχτά στην προσγείωση και απογείωση

Όλοι μας έχουμε ακούσει τις αεροσυνοδούς των αεροσκαφών να μας ζητούν κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης να έχουμε μην κατεβάζουμε τα σκίαστρα των παραθύρων ώστε να παραμένουν ανοιχτά.

Όσοι έχετε αναρωτηθεί το γιατί, σας αποκαλύπτουμε το λόγο που αποκάλυψε στο Business Insider ο πλέον επίσημος φορέας CIvil Aviation Safety Authority (CASA).

Tα σκίαστρα- κλείστρα λοιπόν των παραθύρων πρέπει κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της απογείωσης να παραμένουν ανοιχτά γιατί αυτό συμβάλλει στην ασφάλεια της πτήσης.

Το πλήρωμα θα πρέπει να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει έξω από το αεροπλάνο και σε περίπτωση ανάγκης οι διασώστες να μπορούν να ελέγξουν εύκολα την ασφαλέστερη για εκκένωση πλευρά του αεροσκάφους.

Το άνοιγμα των κλείστρων από τα παράθυρα βοηθά τις αεροσυνοδούς να ελέγχουν εξωτερικούς κινδύνους όπως φωτιά ή χαλάσματα που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν μια έκτακτη εκκένωση του αεροσκάφους.

Όσον αφορά τα καθίσματα, πρέπει να είναι σε όρθια θέση καθώς έτσι κλειδώνουν και ακινητοποιούνται, ενώ όταν βρίσκονται σε κλίση μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση σύγκρουσης ή αναταράξεων. Ακόμα η όρθια θέση προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στο διάδρομο ενώ διατηρεί το σώμα σας στην πιο ασφαλή θέση.

Πηγή: airnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + 13 =