αρχικηVIRALΟ λόγος για τον οποίο οι αεροσυνοδοί επιμένουν να έχουμε ανοιχτά τα σκίαστρα κατά την απογείωση του αεροπλάνου

Ο λόγος για τον οποίο οι αεροσυνοδοί επιμένουν να έχουμε ανοιχτά τα σκίαστρα κατά την απογείωση του αεροπλάνου

Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροπλάνο σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι οι αεροσυνοδοί διασχίζουν το αεροπλάνο πριν την απογείωση ή την προσγείωση και τσεκάρουν κάποια πράγματα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι το αν έχουμε δέσει την ζώνη μας, αν έχουμε το κάθισμα μας σε όρθια θέση και αν το ατομικό μας τραπεζάκι είναι κλειστό.

Εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι όλα τα παραπάνω είναι για την ασφάλεια μας. Γιατί όμως επιμένουν να έχουμε ανοιχτό το σκίαστρο του παραθύρου μας; Έχουν κάποιο κόλλημα ή μήπως όχι; Ας δούμε πιο συγκεκριμένα.

Όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα που προαναφέραμε, έτσι και η απαίτηση να είναι ανοιχτά τα σκίαστρα των παραθύρων του αεροπλάνου γίνεται για λόγους ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να είναι ανοιχτά για να υπάρχει ορατότητα και να βλέπει το πλήρωμα τι γίνεται έξω από το αεροσκάφος σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Έτσι, αν κάτι πάει στραβά κατά την απογείωση ή την προσγείωση, το πλήρωμα της καμπίνας, οι αεροσυνοδοί δηλαδή, θα πρέπει να έχουν πλήρη εικόνα ώστε να κατευθύνουν κατάλληλα τους επιβάτες, όπως σημειώνει το Coolweb.gr.

Για παράδειγμα θα μπορούν να δουν αν κάτω από το αεροσκάφος υπάρχει θάλασσα έτσι ώστε να δώσουν σήμα στον κόσμο να φορέσει τα σωσίβια.

Αντίστοιχα, ανάλογα με την πορεία του αεροσκάφους θα κατευθύνουν τον κόσμο στις ανάλογες εξόδους κινδύνου. Και αν αναρωτιέστε γιατί αυτό γίνεται μόνο κατά την απογείωση και την προσγείωση του αεροπλάνου, αυτό γίνεται για δύο λόγους.

Αφενός γιατί τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε αυτές τις φάσεις της πτήσης και αφετέρου γιατί και οι ίδιες οι εταιρίες δεν θέλουν να αναγκάσουν τους πελάτες τους να υπομένουν τον ήλιο καθόλη τη διάρκεια μιας πτήσης.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα άντεχαν τον ήλιο να τους χτυπάει για ώρες. Φανταστείτε ότι υπάρχουν πτήσεις που διαρκούν 10 ή και περισσότερες ώρες.

Επομένως τώρα ξέρετε γιατί οι αεροσυνοδοί έχουν τέτοιο κόλλημα με τα παράθυρα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 17 =