αρχικηVIRALΟ κύβος ερρίφθη: Αυτή είναι η «καλύτερη χώρα του κόσμου»

Ο κύβος ερρίφθη: Αυτή είναι η «καλύτερη χώρα του κόσμου»

Αξιολογώντας συνολικά 80 χώρες, εξετάζοντας περισσότερους από 21.000 ανθρώπους -από ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων μέχρι απλούς πολίτες- και εξετάζοντας συνολικά 75 κριτήρια όπως για παράδειγμα το αν έχει πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις, την πολιτισμική επιρροή, την οικονομική πρόοδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, το U.S. News & World Report σε συνεργασία με το BAV Consulting και το Wharton κατέληξαν πως η Ελβετία είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική λίστα «2017 Best Countries», που συστάθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, «η Ελβετία είναι η καλύτερη χώρα πάνω στη Γη, λόγω του προοδευτικού κοινωνικού της συστήματος, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του φιλικού για τις επιχειρήσεις περιβάλλοντός της». Η Γερμανία, που βρισκόταν πέρυσι στην κορυφή, φέτος κατέβηκε στην τέταρτη θέση, εξαιτίας του προσφυγικού αλλά και των τρομοκρατικών επιθέσεων, αναφέρεται στο άρθρο. Ωστόσο παραμένει πρώτη στη λίστα όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα.

Η Ελλάδα είναι 29η και βρίσκεται μετά τη Βραζιλία και πριν το Ισραήλ, σημειώνοντας πτώση τριών θέσεων από την αντίστοιχη κατάταξη του 2016. Ανάμεσα στους λόγους γι’ αυτό, αναφέρεται: «Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση της Ελλάδας γεννά ερωτήματα για το μέλλον της ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ελλήνων, που ζουν κάτω από αυστηρά μέτρα λιτότητας. Μέσα στην Ε.Ε., η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας -ειδικά στους νέους- ενώ οι πολίτες της κινδυνεύουν έντονα από την φτώχεια. Επίσης έχει γίνει μεγάλο σταυροδρόμι για μετανάστες, παρόλο που πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με κλειστά σύνορα και απάνθρωπες συνθήκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς».

Αυτές είναι οι 30 καλύτερες χώρες του κόσμου:

1. Ελβετία
2. Καναδάς
3. Μεγάλη Βρετανία
4. Γερμανία
5. Ιαπωνία
6. Σουηδία
7. ΗΠΑ
8. Αυστραλία
9. Γαλλία
10. Νορβηγία
11. Ολλανδία
12. Δανία
13. Φινλανδία
14. Νέα Ζηλανδία
15. Σιγκαπούρη
16. Ιταλία
17. Λουξεμβούργο
18. Αυστρία
19. Ισπανία
20. Κίνα
21. Ιρλανδία
22. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
23. Ν. Κορέα
24. Πορτογαλία
25. Ινδία
26. Ταϊλάνδη
27. Ρωσία
28. Βραζιλία
29. Ελλάδα
30. Ισραήλ

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 1 =