αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μίλησε για το Ερευνητικό Κέντρο που ετοιμάζει- Σε τι φάση είναι το project

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης μίλησε για το Ερευνητικό Κέντρο που ετοιμάζει- Σε τι φάση είναι το project

Στα δυνατά ελληνικά μυαλά, αλλά και στα δικά του σχέδια με την δημιουργία ενός Ερευνητικού Κέντρου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης σε νέες δηλώσεις του. «Θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να αδράξει την ευκαιρία που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Υπάρχει πολύ ταλέντο στα ελληνικά πανεπιστήμια, πολύ σπουδαίοι μηχανικοί και επιστήμονες στα ελληνικά ιδρύματα. Και αυτό το εργατικό δυναμικό πρέπει να αποφασίσει η Ελλάδα πώς θα το εκμεταλλευτεί για να στηρίξει την επόμενη μέρα» δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Δασκαλάκης στο περιθώριο του 6ου Συνεδρίου Πληροφορικής “TECHNOLOGY FORUM” προσθέτοντας ότι «Το μέλλον είναι στα χέρια μας».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει για την ανάσχεση του brain drain τόνισε ότι η δημιουργία για ερευνητικό κέντρο διεθνούς κλάσης για την τεχνητή νοημοσύνη προχωράει και βρίσκεται στη φάση που αναζητείται χρηματοδότηση. Όπως είπε ο Έλληνας μαθηματικός υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους φορείς που έχει απευθυνθεί και θα μπορέσει να στηθεί αυτό το κέντρο σύντομα με θετικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους νέους επιστήμονες.

Μιλώντας για την τεχνητή νοημοσύνη τόνισε ότι το θέμα είναι η χρήση της τεχνολογίας κι όχι η τεχνολογία αυτή κάθε αυτή συμπληρώνοντας ότι πρέπει να ξέρουμε πρώτα απ΄ όλα πόσο καλή είναι η τεχνολογία που έχουμε στα χέρια μας και μετά να αποφασίσουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε σωστά δεδομένου των περιορισμών που έχει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 9 =