αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κορυφαίος λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι σου παραιτούνται. Ακόμα κι αν τους αρέσει η δουλειά τους

Ο κορυφαίος λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι σου παραιτούνται. Ακόμα κι αν τους αρέσει η δουλειά τους

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο: Εργαζόμενοι που παρότι τους αρέσει η δουλειά τους, τελικά καταλήγουν να παραιτηθούν από την εταιρία που εργάζονται και να αναζητήσουν αλλού την επαγγελματική τύχη τους. Τι μπορεί να πάει στραβά σε αυτή την περίπτωση; Προφανώς, το πιο πιθανό είναι ότι ο leader κάνει κάτι λάθος.

«Πρέπει να δίνεις αξία στους εργαζομένους σου».

Αυτό σημειώνει σε άρθρο του στο inc.com, ο ιδρυτής του Leadership From the Core, Marcel Schwantes. Όπως εξηγεί, αρκετοί leaders δεν το κάνουν. Και αυτό είναι το μεγάλο λάθος τους, το οποίο οδηγεί… σε παραιτήσεις Δεν αρκεί να βλέπεις τους εργαζομένους σου, απλά σαν «γρανάζια» μιας μηχανής. Και ουσιαστικά να «παίζεις» με στόχο την προσωπική σου ανέλιξη και όχι όλης της ομάδας.

Αντίθετα, οι πραγματικά σπουδαίοι CEOs γνωρίζουν ότι πρέπει να δίνουν αξία και να εκτιμούν τους εργαζομένους τους, τόσο σαν ανθρώπους όσο και σαν επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή, ακούνε την άποψη τους όταν χρειάζεται. Ενώ δημιουργούν ευκαιρίες έτσι ώστε να φανούν και οι εργαζόμενοι.

Αν προσπαθήσουμε να δούμε τα δεδομένα στην πράξη όμως, πως ακριβώς μπορείς να κάνεις τους εργαζομένους σου να νιώσουν σημαντικοί; Ακολουθούν 4 πρακτικές, που χρησιμοποιούν μερικοί από τους μεγαλύτερους leaders του κόσμου.

1- Επένδυσε στους ανθρώπους σου με ευκαιρίες ανάπτυξης και mentoring

2- Δημιούργησε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, που θα εκτιμά τις τολμηρές επιλογές

3- Σεβάσου τους άλλους

4- Άκου περισσότερο, μίλα λιγότερο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 13 =