αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ κορονοϊός επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία μετά από 102 ημέρες

Ο κορονοϊός επέστρεψε στη Νέα Ζηλανδία μετά από 102 ημέρες

Συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού παρουσίασαν άνθρωποι που διαμένουν σε μία κοινότητα συνταξιούχων στη Νέα Ζηλανδία, θέτοντας σε συναγερμό τη χώρα, που είχε συμπληρώσει πάνω από 100 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα Covid-19.

Η πρωθυπουργός Jacinda Ardern ανακοίνωσε ότι το Ώκλαντ μπαίνει άμεσα σε καραντίνα και η υπόλοιπη χώρα μπαίνει σε επίπεδο συναγερμού 2, αφού επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα κορονοϊού στην κοινότητα.

Από αύριο το μεσημέρι, το Ώκλαντ μπαίνει στο επίπεδο 3 για τρεις ημέρες έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Για το Ώκλαντ, αυτό σημαίνει εργασία εξ αποστάσεως, εκτός από συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Τα σχολεία θα κλείσουν εκτός εάν έχουν μαθητές των οποίων οι γονείς ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι. Δημόσιες εγκαταστάσεις, μπαρ, εστιατόρια και επιχειρήσεις θα κλείσουν αύριο.

«Ζητάμε από τους ανθρώπους στο Ώκλαντ να μείνουν σπίτι για να σταματήσουν την εξάπλωση», δήλωσε η Άρντερν. «Δράστε σαν να έχετε Covid, και σαν τα άτομα γύρω σας να έχουν Covid».

Τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά, αλλά η πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. «Σας παρακαλώ μην βιαστείτε να πάτε στο σούπερ μάρκετ απόψε… Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε και να στηρίξετε τις αγορές απόψε.»

Για την υπόλοιπη χώρα, οι μαζικές συγκεντρώσεις θα περιορίζονται σε 100 άτομα.

Οι τέσσερις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις είναι σε μία οικογένεια στην οποία μεταδόθηκαν από άγνωστη πηγή. Δεν υπήρχε κάποια επαφή με το εξωτερικό.

Η Άρντερν δήλωσε επίσης ότι εμπλέκονταν περισσότεροι από ένας χώροι εργασίας, και δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα μόνο σε ένα ξεχωριστό προάστιο στο Ώκλαντ.

Ένας άντρας στο Ώκλαντ στα 50 του βρέθηκε χθες θετικός στον ιο, αφού εμφάνισε συμπτώματα. Δεν είχε ιστορικό ταξιδιού στο εξωτερικό.

Τρια από τα έξι μέλη της οικογένειάς του βρέθηκαν επίσης θετικά.

Οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί για 14 ημέρες ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του τεστ. Οι περιστασιακές επαφές είναι επίσης απομονωμένες και δεν μπορούν να φύγουν έως ότου βρεθούν αρνητικοί στον ιό.

Οι εργαζόμενοι στα σύνορα υποβάλλονται επίσης σε τεστ.

Άτομα με συμπτώματα πρέπει να κάνουν το τεστ, είτε βρίσκονται στο Ώκλαντ είτε όχι.

Οι υποθέση ήταν μια «κλήση αφύπνισης» κατά του εφησυχασμού, δήλωσε η πρωθυπουργός.

«Το έχουμε κάνει πριν και μπορούμε να το κάνουμε ξανά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 7 =