αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Sony εξαγόρασε startup με Έλληνα συνιδρυτή

Ο κολοσσός Sony εξαγόρασε startup με Έλληνα συνιδρυτή

Συμφωνία για την εξαγορά της iSIZE, εταιρείας με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται σε τεχνολογίες deep learning για τη δημιουργία video και τη βελτίωση ποιότητας στη βιομηχανία πολυμέσων και ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε η Sony Interactive Entertainment (SIE).

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την εξαγορά, η οποία παρέχει στη SIE σημαντική τεχνογνωσία στην εφαρμογή μηχανικής μάθησης για την επεξεργασία βίντεο και θα ωφελήσει μια σειρά από προσπάθειές μας στην έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και τις υπηρεσίες μας σε βίντεο και ροή», αναφέρει η Sony στην ανακοίνωση της.

Η iSIZE, που ιδρύθηκε το 2016, διαθέτει ομάδα ταλαντούχων μηχανικών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων που έχουν αναπτύξει σειρά λύσεων λογισμικού για τη βελτιστοποίηση των βίντεο. Για παράδειγμα, η εταιρεία κατασκεύασε μια λύση προεπεξεργασίας βασισμένη σε τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπει σε συμβατικούς κωδικοποιητές να παράγουν βίντεο υψηλότερης ποιότητας με σημαντικά χαμηλότερο bitrate.

Οι όροι της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου του κόστους κτήσης, δεν γνωστοποιούνται λόγω συμβατικών δεσμεύσεων, αναφέρει η εταιρεία.

Συνιδρυτής και CTO της iSIZE Technologies είναι ο Γιάννης Ανδρεόπουλος, με 20ετή εμπειρία στην κωδικοποίηση βίντεο και τη μηχανική εκμάθηση, με πάνω από 150 ερευνητικές εργασίες, πολλές αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 10 συνεισφορές στα πρότυπα JPEG/MPEG και εκτεταμένη ενασχόληση με τη βιομηχανία σε συμβουλευτικούς ρόλους. Ως CTO ασχολείται με προκλήσεις για τη βιομηχανία βίντεο που αφορούν κυρίως το πώς τα βαθιά νευρωνικά δίκτυα μπορούν να βελτιώσουν και να επιταχύνουν τα υπάρχοντα πρότυπα κωδικοποίησης στο Διαδίκτυο.

Ετερος συνιδρυτής της εταιρείας είναι ο Sergio Grce, με 12χρονη σταδιοδρομία στην επενδυτική τραπεζική, μεταξύ άλλων σε Merrill Lynch, Nomura, Royal Bank of Scotland και Jefferies.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =