αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Snap εξαγόρασε startup με Έλληνες ιδρυτές

Ο κολοσσός Snap εξαγόρασε startup με Έλληνες ιδρυτές

Σε μια εξαγορά με Ελληνικό ενδιαφέρον προχώρησε ο τεχνολογικός κολοσσός Snap (μητρική της διάσημης εφαρμογής Snapchat). Συγκεκριμένα, εξαγόρασε την βρετανική startup Ariel AI, που εστιάζει στο πεδίο της επαυξημένης πραγματικότητας.

Όπως σημειώνει το CNBC, η Ariel AI ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2018 από μια ομάδα επιστημόνων που στο παρελθόν εργάζονταν σε τεχνολογικούς κολοσσούς σαν την Google και το Facebook. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο διευθύνων σύμβουλος Ιάσονας Κόκκινος και ο επικεφαλής τεχνολογικών υπηρεσιών (CTO) Γιώργος Παπανδρέου, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποκτώντας εξειδίκευση στον κλάδο της επιστήμης των υπολογιστών (computer science).  

Η εταιρεία που δημιούργησαν πριν από περίπου τρία χρόνια εστιάζει σε έναν κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης ο οποίος ονομάζεται υπολογιστική όραση και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία λειτουργιών επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτές οι λειτουργίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα κινητά τηλέφωνα, με την εταιρεία να έχει αναπτύξει υπηρεσία που μπορεί να αναπαραστήσει μια εικόνα 3D ενός ανθρώπου σε πραγματικό χρόνο. Αυτή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για εικονικές δοκιμές ρούχων ή σε περιβάλλον gaming.

Όπως διαβάζουμε στο CNBC, το αντίτιμο της εξαγοράς δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες αυτό ανέρχεται σε μερικά εκατομμύρια. Σημειώνεται ότι πριν την εξαγορά από την snap, η Ariel AI είχε λάβει χρηματοδότηση 1,1 εκατ. δολαρίων από επενδυτές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =