αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός SAP ανακοίνωσε νέο fund που θα επενδύσει πολλά εκατομμύρια σε startups

Ο κολοσσός SAP ανακοίνωσε νέο fund που θα επενδύσει πολλά εκατομμύρια σε startups

Η SAP, o γερμανικός γίγαντας του λογισμικού για επιχειρήσεις, λάνσαρε σήμερα το SAP.iO Fund με σκοπό να επενδύσει δεκάδες εκατ. δολάρια σε startups που θα «κουμπώσουν» τις εφαρμογές τους στις πλατφόρμες της SAP.

Το αρχικό κεφάλαιο του fund θα είναι στα 35 εκατ. δολάρια και σκοπός της SAP είναι να επενδύσει σε αρκετές startups τα επόμενα χρόνια. Επίσης η SAP θα χρηματοδοτήσει accelarators για νεοφυείς επιχειρήσεις σε αρκετές πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Βερολίνο, το Τελ – Αβίβ και η Νέα Υόρκη.

Τα προγράμματα επιτάχυνσης θα διαρκούν από 13 έως 16 εβδομάδες. Τα πεδία στα οποία θα εστιάσουν τόσο το fund όσο και οι accelarators θα αφορούν το Internet of Things, τα Big Data, την εικονική πραγματικότητα και τις cloud λύσεις.

Το πρώτο χρόνο το SAP.IO fund θα επενδύσει σε 10 με 15 εταιρείες, θα ακολουθήσουν τον επόμενο 25 με 30 και πάνω από 50 τον τρίτο χρόνο, όπως σημειώνει το Fortune Greece.

Κάθε εταιρεία θα λαμβάνει σε seed round επίπεδο το ποσό των 250.000 χιλιάδων δολαρίων και επιπλέον επένδυση θα προβλέπεται στον επόμενο γύρο (Series A funding rounds).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × five =