αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός PWC δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους του να εργάζονται «όποτε θέλουν»

Ο κολοσσός PWC δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους του να εργάζονται «όποτε θέλουν»

Σε ένα τολμηρό μοντέλο λειτουργίας μπαίνει η PWC. Η γνωστή εταιρία θα επιτρέπει στο εξής σε όλους τους εργαζομένους της να εργάζονται «όποτε θέλουν».

Τι σημαίνει αυτό; Όπως σημειώνει το βρετανικό employeebenefits.co.uk, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέγουν τις ώρες κατά τις οποίες θα δουλεύουν, ανάλογα με το πότε νιώθουν ότι είναι πιο αποδοτικοί. Με απλά λόγια, ένας εργαζόμενος θα μπορεί να ξεκινήσει την βάρδια του νωρίτερα ή αργότερα μέσα στην ημέρα, και κατ’ επέκταση να σχολάσει νωρίτερα ή αργότερα.

Επίσης οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται remote από το σπίτι τους κάποιες ημέρες. Μπαίνοντας έτσι σε ένα «υβριδικό» μοντέλο- κάτι που εξετάζουν άλλωστε και άλλες μεγάλες εταιρίες για την μετά-covid εποχή.

Παράλληλα, η PWC σχεδιάζει για το ερχόμενο καλοκαίρι να δώσει την δυνατότητα στους εργαζομένους της να σχολάνε νωρίτερα τις Παρασκευές. Θα υπάρχει δηλαδή μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα κατά τον ερχόμενο Ιούλιο και Αύγουστο.

«Αυτές οι αλλαγές είναι μία άμεση ανταπόκριση σε αυτά που μας είπαν οι άνθρωποι μας, οι οποίοι έχουν πει ότι εκτιμούν έναν συνδυασμό εργασίας από το σπίτι και από το γραφείο», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρίας, Kevin Ellis.

Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, στην εποχή της πανδημίας δοκιμάστηκαν διάφορα μοντέλα εργασίας, και τώρα είναι η στιγμή αξιοποιηθούν περαιτέρω τα καλύτερα κομμάτια αυτών των νέων τρόπων εργασίας, με το άνοιγμα της οικονομίας. «Το μέλλον της εργασίας αλλάζει με γρήγορο ρυθμό, και πρέπει να εξελίσσουμε συνεχώς το πως δουλεύουμε, για να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων και των πελατών μας» εξηγεί.

Οι λίγο παλαιότεροι θα θυμούνται ίσως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η PWC δοκιμάζει ένα τέτοιο τολμηρό μοντέλο. Σε άρθρο του It’s Possible το 2018, γράφαμε για ένα παρόμοιο πείραμα που είχε κάνει τότε η γνωστή εταιρία.

«Ο κολοσσός PWC ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα τολμηρό μοντέλο με τους εργαζομένους του. Με βάση αυτό, η εταιρία επιτρέπει στους ανθρώπους που προσλαμβάνει, να επιλέξουν το πότε ακριβώς θέλουν να εργάζονται. Στην σχετική αίτηση, ο εργαζόμενος που πρόκειται να προσληφθεί δηλώνει τα skills του, αλλά και τις ώρες που προτιμά να εργάζεται», γράφαμε τότε.

Με αυτό τον τρόπο η PWC είχε ως στόχο να προσελκύσει ταλαντούχους ανθρώπους, που δεν θέλουν να εργάζονται στο παραδοσιακό ωράριο 9-5.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 5 =