αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Pfizer επενδύει στην Θεσσαλονίκη. Έρχονται 200 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης

Ο κολοσσός Pfizer επενδύει στην Θεσσαλονίκη. Έρχονται 200 θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης

Τον Ιανουάριο του 2020 θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις μηχανικών υψηλής εξειδίκευσης, που θα στελεχώσουν στο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R & D) ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων της φαρμακευτικής Pfizer στη Θεσσαλονίκη, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης, με την ευκαιρία των εγκαινίων του περιπτέρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στην 84η ΔΕΘ.

“Μέσα σε αυτόν τον χρόνο (το 2019) θα ιδρυθεί η εταιρεία και οι προσλήψεις των πρώτων 200 υψηλά εξειδικευμένων μηχανικών θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2020, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κέντρο. Καταλαβαίνετε τι θα πει να ακούγεται στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Pfizer, μεταξύ όλων των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών, τελικά επέλεξε την Ελλάδα (για τη δημιουργία του κέντρου). Αυτό είναι μια συνολική διαφήμιση για την Ελλάδα, πολύ μεγαλύτερη από αυτό καθεαυτό το πρότζεκτ, που δεν είναι μικρό. Κι αυτό είναι δείγμα ότι το κλίμα, η αντίληψη για την Ελλάδα αλλάζει και είναι δική μας δουλειά να το κάνουμε αυτό να ενισχυθεί περισσότερο” σημείωσε.

Αναφερόμενος στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), μετά και τη χτεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δωρεά 720 στρεμμάτων από το ελληνικό δημόσιο, ο κ.Γεωργιάδης επισήμανε: “το πρότζεκτ είναι αρκετά ώριμο. Εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος. Ο πρωθυπουργός είπε ότι (οι εμπνευστές του πρότζεκτ) θα έχουν δύο χρόνια, για να παρουσιάσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα το στηρίξουν. Έχει γίνει υπογραφή ΜοU (μνημονίου αλληλοκατανόησης) με πολλές ιδιωτικές εταιρείες, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και υπάρχουν προσδοκίες ότι θα γίνει κάτι, που θα μετρήσει πολύ για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδας. Σκοπός μας είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικό κέντρο των Βαλκανίων και μπορεί. Γιατί έχει το εξειδικευμένο προσωπικό. Έχει τη γεωγραφική θέση, σε πολύ κρίσιμο σημείο, και εμείς είμαστε εδώ για τα κίνητρα”.

Για την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, που εξήγγειλε χτες ο πρωθυπουργός, ο κ.Γεωργιάδης σημείωσε ότι αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει, καθώς “είναι περισσότερο νομοθετικό” και κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα “να το πάρει λίγο πάνω της”.

“Μετά τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, που μίλησε πολύ συγκεκριμένα και υιοθέτησε προτάσεις του ΣΒΕ, ιδιαίτερα για την ΕΟΖ κι όχι μόνο, γίνεται σαφές πως έχουμε την πολιτική βούληση να προχωρήσουμε γρήγορα εκκρεμότητες πολλών ετών, να δώσουμε νέα ώθηση, όχι μόνο στην οικονομία της Ελλάδας εν τω συνόλω, αλλά και της Μακεδονίας ειδικότερα, (η οποία) ιδιαίτερα μας ενδιαφέρει, για πολλούς και διάφορους λόγους” επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 4 =