αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Marriott θέλει να ταράξει τα νερά και να λανσάρει πλατφόρμα αλά Airbnb

Ο κολοσσός Marriott θέλει να ταράξει τα νερά και να λανσάρει πλατφόρμα αλά Airbnb

Συχνά ακούμε ότι η Airbnb μπαίνει όλο και περισσότερο στο πεδίο των ξενοδοχείων. Και ήδη παίρνει ένα σημαντικό κομμάτι από την «πίτα» τους. Αυτό κορυφώθηκε πριν μερικές ημέρες, όταν η Airbnb εξαγόρασε την εταιρεία HotelTonight, για να προσφέρει μία end-to-end πλατφόρμα για όλους τους ταξιδιώτες, εκείνους που ταξιδεύουν μία προγραμματισμένη φορά τον κόσμο ή εκείνους που «κλείνουν» τελευταία στιγμή.

Πως θα σου φαινόταν τώρα να γίνει… το αντίστροφο; Αυτό θέλει να κάνει η Marriott. Ο «γίγαντας» των ξενοδοχείο φαίνεται ότι σχεδιάζει την δική του πλατφόρμα μισθώσεων αλά Airbnb. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου ενοικιάστηκαν 340 κατοικίες στο Παρίσι, στην Ρώμη, στη Λισαβόνα και στο Λονδίνο. Το πιλοτικό πρόγραμμα αναμένεται να εξυπηρετήσει ως μοντέλο για το πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών στις ΗΠΑ, αν και δεν γνωρίζουμε πότε η εταιρεία σκοπεύει να το θέσει σε λειτουργία.

Σημειώνεται ότι η Marriott διαθέτει πάνω από 5700 ακίνητα σε περισσότερες από 110 χώρες σε όλο τον κόσμο και συνολικά πάνω από 1,5 εκατομμύρια δωμάτια και είναι πρωτοπόρος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας. Φυσικά έχει παρουσία και στην Ελλάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + two =