αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ κολοσσός Hilton προτείνει: Στείλτε TikToks και όχι βιογραφικά

Ο κολοσσός Hilton προτείνει: Στείλτε TikToks και όχι βιογραφικά

Σε μία νέα εποχή φαίνεται πως έχει μπει ο ξενοδοχειακός κολοσσός Hilton και αυτό επηρεάζει και τον τρόπο που κάνει προσλήψεις. Η Hilton της Αυστραλίας προτείνει σε όσους υποψήφιους αναζητούν εργασία να το κάνουν μέσα από ένα βίντεο στο TikTok και όχι στέλνοντας κάποιο βιογραφικό.

Η Hilton μοιράστηκε ένα βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok με την ένδειξη «Διαδικασία πρόσληψης στην Hilton» και με τη λεζάντα να λέει: «Ψάχνετε για δουλειά στην #hilton;».

Είναι ένα βίντεο 34 δευτερολέπτων που προτρέπει τους υποψηφίους να αναζητήσουν θέσεις εργασίας που τους ενδιαφέρουν και να υποβάλουν αίτηση φτιάχνοντας «ένα βίντεο 1 λεπτού ή λιγότερο, που να δείχνει πώς θα φτιάχνατε τη μέρα για τους επισκέπτες του Hilton».

Σύμφωνα με τον Guardian, το βίντεο παροτρύνει τους θεατές να δημοσιεύσουν από τους λογαριασμούς τους στο TikTok, να κάνουν tag το Hilton, και να χρησιμοποιήσουν το hashtag #hiremehilton.

@hiremehiltonau

Looking for a job with #hilton? #tiktokresume #hospitalitylife #hiremehilton

♬ original sound – hiremehiltonau – hiremehiltonau

Η Mary Hogg, περιφερειακή διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού της Hilton Australasia, είπε στην Australian Financial Review ότι η εταιρεία είχε συνεργαστεί με το TikTok για να προσελκύσει εργαζόμενους της γενιάς Z και ότι η ανησυχία για το ChatGPT ήταν ένας παράγοντας πίσω από την απόφαση. «Όταν χρειάζεσαι κάποιον με πολύ καλές διαπροσωπικές δεξιότητες, να μπορεί να χειριστεί τις σχέσεις με τους επισκέπτες, δεν έχεις ιδέα αν μπορεί να το κάνει αυτό διαβάζοντας ένα κομμάτι χαρτί» εξηγεί.

Αν δεν είσαι στο TikTok πάντως, η αλυσίδα εξακολουθεί να δέχεται και βιογραφικά. «Η καριέρα των ονείρων σας μπορεί να είναι προ των πυλών και μην ανησυχείτε αν η δημιουργία βίντεο δεν είναι το στυλ σας – είμαστε εξίσου χαρούμενοι να δεχτούμε παραδοσιακά γραπτά βιογραφικά», αναφέρεται στο εταιρικό site.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + 18 =