αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κολοσσός Canva είπε στους εργαζομένους του ότι μπορούν να έρχονται στο γραφείο μόνο 8 φορές το έτος

Ο κολοσσός Canva είπε στους εργαζομένους του ότι μπορούν να έρχονται στο γραφείο μόνο 8 φορές το έτος

«Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα» και η Canva φαίνεται πως το έχει καταλάβει αυτό. Όπως μεταδίδει το Business Insider, ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας για τους υπαλλήλους του, σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτό; Η εταιρία δεν θα έχει αυστηρές απαιτήσεις για τον αριθμό των ημερών που θα περνούν οι υπάλληλοι στο γραφείο, αλλά αντίθετα θα εξουσιοδοτήσει τις εσωτερικές ομάδες να αποφασίσουν για τον αριθμό των ημερών που αναμένεται να βρεθούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο- με φυσική παρουσία δηλαδή.

H Canva είπε ότι η απόφαση έρχεται μετά από εσωτερική έρευνα, η οποία μεταξύ άλλων έδειξε ότι το 79% των ομάδων της δηλώνουν ότι αισθάνονται παραγωγικές όταν εργάζονται από το σπίτι.

Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί λοιπόν. Ωστόσο η εταιρία ζητά από τους εργαζομένους της να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον 8 φορές το έτος. Ένας αριθμός ημερών που φυσικά είναι πολύ μικρός.

«Πιστεύουμε ότι οι παραδοσιακοί χώροι εργασίας θα αποτελέσουν την εξαίρεση, μιλώντας για το μέλλον της εργασίας», σημειώνει η Canva, προσθέτοντας ότι η πανδημία «έχει διαψεύσει την πεποίθηση ότι η συνεργασία να είναι καλύτερη με έναν τρόπο ή σε ένα μέρος».

Η Canva δεν είναι μια τυχαία εταιρία. Όπως γράφαμε τον Απρίλιο του 2021 η εταιρία ξεπέρασε τα 15 δισ. δολάρια σε αξία. Ιδρύθηκε το 2013 στην Αυστραλία ενώ πλέον απασχολεί πάνω από 1.500 εργαζομένους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Canva αξίζει πλέον 15 δισ. δολάρια. Η 33χρονή CEO της άκουσε 100 «όχι» πριν φτάσει στην κορυφή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + eighteen =