αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ κινεζικός κολοσσός Baidu είναι έτοιμος να μπει στο πεδίο των αυτόνομων οχημάτων

Ο κινεζικός κολοσσός Baidu είναι έτοιμος να μπει στο πεδίο των αυτόνομων οχημάτων

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η Baidu να δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης που αναπτύσσει.

Οι δοκιμές της Baidu θα γίνουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σύμφωνα με το Reuters, ενώ ο κινέζικος κολοσσός φιλοδοξεί να δώσει σε ευρεία διάθεση στους δρόμους την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης μέχρι το 2020. Το πρόγραμμα της Baidu έχει την κωδική ονομασία Apollo, όπως και το διαστημικό πρόγραμμα που οδήγησε στο πρώτο βήμα του ανθρώπου στη Σελήνη. Η Baidu θα έρθει σε συνεργασία με τους κατασκευαστές οχημάτων, προκειμένου να έχει στη διάθεσή της τα αυτοκίνητα που θα εξοπλιστούν με την τεχνολογία της αυτόνομης κίνησης.

Όπως αναφέρει το Pestaola.gr, η Baidu έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με το οποίο δίνεται έμφαση σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, εικονικής πραγματικότητας και τεχνολογιών deep learning. Ταυτόχρονα, η Baidu έχει δημιουργήσει ένα Fund ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο στοχεύει στη χρηματοδότηση startups διαφόρων μεγεθών.

Η Baidu είναι μία από τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που πιστεύει ότι τα καθημερινά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης σύντομα θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να κινούνται μόνα τους, χωρίς οδηγό, προσφέροντας, παράλληλα, απόλυτη ασφάλεια στις μετακινήσεις των επιβατών τους. Τις ίδιες πεποιθήσεις φαίνεται ότι έχει ακόμα ένας κολοσσός της τεχνολογίας, η Google.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + twenty =