αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κανόνας «90-90-1» που πρέπει να εφαρμόζεις κάθε πρωί, για να είσαι πιο παραγωγικός

Ο κανόνας «90-90-1» που πρέπει να εφαρμόζεις κάθε πρωί, για να είσαι πιο παραγωγικός

Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί πετυχημένοι επιχειρηματίες, ξυπνούν αρκετά πρωί, για αν ξεκινήσουν δυναμικά την εργάσιμη ημέρα τους. Εντάξει, κάποιοι… το παρακάνουν μάλλον. Και ξυπνούν από τα χαράματα. Ένα μοντέλο που είναι δύσκολο να το εφαρμόζει ο μέσος άνθρωπος.

Είναι όμως σημαντικό να ξυπνάς πρωί. Αφού έτσι «μεγαλώνεις» την ημέρα σου, ενώ τις πρωινές ώρες οι αντιπερισπασμοί είναι συνήθως λιγότεροι. Παρόλα αυτά, δεν αρκεί μόνο το να ξυπνάς νωρίς. Αφού αν δεν οργανωθείς σωστά, σε σχέση με τις πρωινές δραστηριότητες που θα βάλεις στο πρόγραμμα σου, είναι πολύ πιθανό να μην δεις ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Το Thrive Global σε άρθρο του, προτείνει να εφαρμόσεις τον απλό κανόνα «90-90-1». Τι ακριβώς λέει αυτός; Ότι πρέπει να περνάς τα 90 πρώτα λεπτά της εργάσιμης ημέρας σου, δουλεύοντας μόνο πάνω στην Νο1 προτεραιότητα σου. Και μάλλον αυτή δεν θα είναι π.χ. το τσεκάρισμα των emails ή των social media. Μπορεί να είναι ένα μεγάλο project. Εφάρμοσε τον κανόνα για τις επόμενες 90 ημέρες.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο άρθρο μάλιστα, είναι καλό να κοιτάς τα emails ή τα social media, μετά από 3 ώρες εργασίας. Πρώτα, δηλαδή, θα κάνεις τις σημαντικές εργασίες σου και μετά θα τσεκάρεις emails και social media. Όχι το αντίστροφο. Επίσης, δεν είναι παραγωγικό να βάζεις meetings το πρωί. Διότι στις «καλές ώρες» πρέπει να βγάζεις την παραγωγικότητα σου. Και όχι να είσαι σε ένα δωμάτιο και να λαμβάνεις πληροφορίες. Βάλε τις συναντήσεις το απόγευμα.

Πρέπει να προστατεύσεις τα πρωινά σου, ακόμα κι αν χρειαστεί να φανείς λίγο απρόσιτος. Μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείς να σπάσεις αυτόν τον κανόνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =