αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜε τον κανόνα 80/20 θα βάλεις χρήματα στην άκρη, χωρίς να παρακολουθείς το κάθε ένα έξοδο που κάνεις

Με τον κανόνα 80/20 θα βάλεις χρήματα στην άκρη, χωρίς να παρακολουθείς το κάθε ένα έξοδο που κάνεις

Όλοι θέλουν να βάλουν χρήματα στην άκρη. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Πολλοί δεν γνωρίζουν πόσα χρήματα ξοδεύουν από μήνα σε μήνα. Ο καθορισμός ενός μπάτζετ μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τα περιττά έξοδα και να διατηρήσετε τις αποταμιεύσεις σας σε καλό δρόμο. Αλλά η συνεχής παρακολούθηση των δαπανών δεν είναι πάντα εύκολη- ειδικά εάν είστε απασχολημένοι ή αν δεν είστε εξοικειωμένοι με ειδικά apps και υπολογιστικά φύλλα.

Τι μπορείς να κάνεις; Το CNBC παραθέτει τον κανόνα 80/20 που μπορεί να λειτουργήσει για εσένα.

Τα δεδομένα είναι απλά: Αυτός ο anti-budget κανόνας λέει ότι μόλις πληρώνεσαι πρέπει να δίνεις το 20% του μισθού σου αυτόματα σε επενδύσεις, αποταμιεύσεις ή αποπληρωμή χρέους.

Μπορείτε να ξεκινήσετε χτίζοντας ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης που θα καλύπτει τρεις έως έξι μήνες των εξόδων σας.

Με αυτό τον κανόνα, «πληρώνετε πρώτα τον εαυτό σας» βάζοντας χρήματα στην άκρη για τους μακροπρόθεσμους οικονομικούς σας στόχους.

Το υπόλοιπο 80% πηγαίνει για ανάγκες και επιθυμίες, συμπεριλαμβανομένου του φαγητού, του ενοικίου και της ψυχαγωγίας. Αλλά το πώς θα επιλέξετε να ξοδέψετε αυτά τα χρήματα εξαρτάται από εσάς. Δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε κάθε μία δαπάνη.

Το σημαντικό μέρος αυτού του κανόνα είναι ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει τριγύρω, τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός σας πηγαίνει στους μακροπρόθεσμους οικονομικούς σας στόχους.

Αν εφαρμόσετε αυτή την τακτική, δεν θα ξεχάσετε να αφήσετε τα χρήματα στην άκρη ή να μπείτε στον πειρασμό να τα ξοδέψετε. Ο,τι και να γίνει, το 20% του μισθού σου θα πηγαίνει στην άκρη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − three =