αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ κανόνας 50-30-20 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα χρήματα σου

Ο κανόνας 50-30-20 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα χρήματα σου

Η διαχείριση των οικονομικών σου και ο καθορισμός μηνιαίου προϋπολογισμού μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Αλλά αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις για να βάλεις σε μια τάξη τα οικονομικά σου, μπορείς να εφαρμόσεις τον κανόνα 50-30-20 τον οποίο παραθέτει το CNBC.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πλάνο το οποίο χωρίζει το εισόδημα σου σε 3 κατηγορίες: τις βασικές ανάγκες σου, τα πράγματα που θέλεις, και την αποταμίευση- επενδύσεις.

1# Το 50% του εισοδήματος σου πρέπει να πηγαίνει στις βασικές ανάγκες σου. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει όλα τα βασικά σας έξοδα, όπως ενοίκιο, πληρωμές λογαριασμών, τρόφιμα, πληρωμές χρεών και έξοδα αυτοκινήτου.

2# Το 20% του εισοδήματος σου πρέπει να πηγαίνει για αποταμίευση και επενδύσεις. Είναι χρήσιμο να φτιάξεις ένα ταμείο εκτάκτου ανάγκης, το οποίο να μπορεί να σε καλύψει για 3 ως 6 μήνες αν χρειαστεί. Πέρα από αυτό, δώσε μερικά χρήματα για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Οι οποίες είναι πιθανό να σε βγάλουν κερδισμένο στο μέλλον.

3# Το 30% του εισοδήματος σου πρέπει να πηγαίνει σε πράγματα που θέλεις. Αυτή η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει οτιδήποτε δεν θεωρείται μέσα στα βασικά έξοδα διαβίωσης σου, όπως ταξίδια, συνδρομές, φαγητό, ψώνια και διασκέδαση. Αυτή η κατηγορία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει αναβαθμίσεις», όπως για παράδειγμα την αγορά ενός καλύτερου αυτοκινήτου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + five =