αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κανόνας 3-3-3 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Ο κανόνας 3-3-3 για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τον χρόνο μέσα στην ημέρα σου

Φαίνεται προφανές. Ο τρόπος για να πετύχετε περισσότερα είναι να χαλαρώνετε λιγότερο μέσα στην ημέρα, σωστά; Τίποτα δεν θα μπορούσε να ακούγεται πιο αυτονόητο, αλλά σύμφωνα με το Slack, το κλασικό βιβλίο παραγωγικότητας του Tom DeMarco, αυτή η κατανόηση της διαχείρισης του χρόνου μπορεί πραγματικά να σας κάνει να καταφέρετε λιγότερα.

Το να γεμίζεις τις μέρες σου, επιμένει ο DeMarco, σε κάνει εύθραυστο. Οι υπερφορτωμένες μέρες δεν σας αφήνουν καμία ευελιξία προσαρμογής στα αναπόφευκτα πράγματα που μπορεί να συμβούν και στις απροσδόκητες εργασίες που εμφανίζονται στη ζωή μας.Α, και δεν σου αφήνουν καθόλου κενό χρόνο.

O best seller συγγραφέας, Oliver Burkeman, έχει μια πρόταση. Είναι ο «κανόνας 3-3-3», όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com.

Τι πρέπει να κάνεις μέσα στο 24ωρο σου σύμφωνα με τον κανόνα:

—Πέρνα 3 ώρες δουλεύοντας στο πιο σημαντικό τρέχον project σου. Έχοντας ορίσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο για την πρόοδο που σκοπεύεις να κάνεις σε αυτό την εκάστοτε ημέρα.

—Ολοκλήρωσε τα 3 συντομότερα tasks. Συνήθως επείγουσες εκκρεμότητες ή εργασίες που απέφευγες, και διαρκούν συνήθως μόλις λίγα λεπτά η καθεμία.

—Αφιέρωσε χρόνο για 3 δραστηριότητες ρουτίνας. Τι μπορεί να είναι αυτές; Ο καθαρισμός του inbox σου, το ημερολόγιο ή η άθληση

Γιατί λειτουργεί

Το καλό εδώ είναι η απλότητα. Το πλαίσιο είναι τόσο ξεκάθαρο που χρειάζονται λίγα δευτερόλεπτα για να το μελετήσετε και να το εφαρμόσετε, ωστόσο παρέχει μια σταθερή καθοδήγηση γύρω από την οποία μπορείτε να χτίσετε την ημέρα σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =