αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ κανόνας των 90 λεπτών για να «ξεκλειδώσεις» πλήρως τις δυνατότητες του μυαλού σου

Ο κανόνας των 90 λεπτών για να «ξεκλειδώσεις» πλήρως τις δυνατότητες του μυαλού σου

Ο εγκέφαλος είναι πολύπλοκος και μυστηριώδης. Κάνει τα πάντα, από τη σύνθεση μουσικής μέχρι την επίλυση των πιο περίπλοκων μαθηματικών προβλημάτων. Είναι η πηγή όλων των συμπεριφορών, των συναισθημάτων, της σοφίας και η αποθήκη των αναμνήσεων σας.

Χρησιμοποιείτε πλήρως τις πνευματικές σας δυνατότητες; Πιθανότατα όχι.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό life hack, περισσότεροι άνθρωποι περνούν όλη τους τη μέρα δουλεύοντας χαλαρά και χωρίς διάλειμμα. Δεν είναι παραγωγικοί γιατί δεν είναι συγκεντρωμένοι και δεν χρησιμοποιούν πλήρως τις ψυχικές τους δυνατότητες.

Τι μπορείς να κάνεις; Να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των 90 λεπτών. Τι περιλαμβάνει αυτός με απλά λόγια: Προσπάθησε να δουλεύεις συνεχόμενα για 90-100 λεπτά. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, έχεις υψηλή ενεργειακή παραγωγικότητα. Στη συνέχεια, κάνε ένα διάλειμμα για ένα διάστημα 20 λεπτών. Και το μοτίβο μπορεί να επαναληφθεί.

Κάπως έτσι, θα καταφέρετε να εργαστείτε πάνω σε ένα σσυγκεκριμένο task για 90 λεπτά- και να χρησιμοποιήσετε τα 90 λεπτά για αδιάκοπη δραστηριότητα. Στη συνέχεια ένα διάλειμμα 20 λεπτών είναι απαραίτητο. Μετά, δουλέψτε για άλλα 90 λεπτά χωρίς διακοπή, και μετά κάντε ένα άλλο διάλειμμα 20 λεπτών.

Παραμένοντας σταθεροί σε αυτά τα χρονικά διαστήματα θα αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του εγκεφάλου σας.

Είναι πολύ σημαντικό να αποσυνδέεστε πλήρως κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων σας. Το να μπορείς να αποσυνδέεσαι είναι μια δεξιότητα από μόνη της, γιατί βρίσκεται στον πυρήνα της ικανότητάς σου να ξεκουράζεσαι και να επαναφορτίζεις σωστά την ενέργειά σου. Το να κάνετε ένα διάλειμμα μπορεί να είναι δύσκολο για εσάς, ειδικά αν είστε εργασιομανείς. Αλλά πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας να κάνει ένα διάλειμμα.

Να θυμάσαι: Για να κάνεις κάτι καλά, αυτό που έχει σημασία είναι πόση ενέργεια έχεις για να το κάνεις. Ο χρόνος που αφιερώνεις μπορεί να πάει… στα σκουπίδια, αν είσαι χωρίς ενέργεια. Πρέπει να καταλάβετε ότι το σώμα σας και το μυαλό σας χρειάζεται ξεκούραση, αντί να πιέζεστε όλη την ημέρα, πίνοντας καφέ ή τρώγοντας power bars για να βγάλετε το πρόγραμμα σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =