αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 5 ωρών» που εφαρμόζουν οι Bill Gates, Warren Buffett, Oprah Winfrey και άλλοι leaders

Ο «κανόνας των 5 ωρών» που εφαρμόζουν οι Bill Gates, Warren Buffett, Oprah Winfrey και άλλοι leaders

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι άνθρωποι όπως ο Elon Musk, ο Oprah Winfrey, ο Bill Gates, ο Warren Buffett και ο Mark Zuckerberg; Είναι όλοι γνωστά πρόσωπα και πετυχημένοι. Είναι επίσης καλοί επιχειρηματίες. Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτά τα στοιχεία. Παρόλο που μιλάμε για ιδιαίτερα πολυάσχολους ανθρώπους, καταφέρνουν να εφαρμόζουν έναν ιδιαίτερο κανόνα που τους βοηθά να γίνονται όλο και καλύτεροι.

Ανεξάρτητα από το πόσο βαρύ είναι το πρόγραμμα τους, αφιερώνουν μια ώρα την ημέρα (δηλαδή 5 ώρες την εβδομάδα), για να κάνουν μια δραστηριότητα που θα τους δώσει νέες γνώσεις, skills, και θα τους κάνει καλύτερους σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Είναι ο «κανόνας των 5 ωρών», όπως σημειώνει το Medium.com.

Ωραία, και τι μπορεί να περιλαμβάνει αυτός ο κανόνας πρακτικά; Συνήθως, περιλαμβάνει 3 δραστηριότητες ή κάτι από αυτές: Διάβασμα, σκέψη και πειραματισμούς. Δεν είναι τυχαίο ότι π.χ. ο Bill Gates διαβάζει 50 βιβλία ανά έτος, ενώ ο Mark Zuckerberg τουλάχιστον 1 βιβλίο ανά δύο εβδομάδες. Την ίδια στιγμή βλέπουμε τον CEO του Linkedin, Jeff Weiner, να ξοδεύει 2 ώρες την ημέρα για να σκεφτεί και να κάνει τα πλάνα του. Ενώ άλλοι leaders πειραματίζονται ξανά και ξανά, πάνω σε διάφορες ιδέες και projects μέχρι να φτάσουν στην επιτυχία.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τον «κανόνα των 5 ωρών» έχουν το πλεονέκτημα, σημειώνει το Medium.com. Είναι πιο παραγωγικοί και φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − nine =