αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 5 δευτερολέπτων» για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να κάνεις πράγματα που διστάζεις

Ο «κανόνας των 5 δευτερολέπτων» για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου και να κάνεις πράγματα που διστάζεις

Πολλοί έχουν «μία καλή ιδέα». ‘Η περισσότερες ιδέες. Το βλέπεις στις συζητήσεις που κάνεις με διάφορους ανθρώπους. Το βλέπεις στα social media. ‘Η ακόμα και σε business events. Αλλά τελικά, λίγοι από αυτούς μετατρέπουν την ιδέα τους σε πραγματικότητα. Έχουμε γράψει άλλωστε πολλά άρθρα για την αναβλητικότητα, που παίζει τον ρόλο της. Φυσικά υπάρχουν πολλές δικαιολογίες που μπορείς να βρεις για να… μην κάνεις κάτι.

Ποια είναι η λύση για να κάνεις το βήμα προς τα εμπρός; Το αμερικανικό addicted2success.com μιλά για τον «κανόνα των 5 δευτερολέπτων». Τι λέει αυτός: Μέτρα αντίστροφα 5-4-3-2-1, και αμέσως μετά ανέλαβε δράση. Κάνε μια κίνηση που θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο σου. Όποιος κι αν είναι αυτός. Αλλά δράσε άμεσα.

Είναι ένας κανόνας που σε υποχρεώνει να πάρεις μια απόφαση μέσα σε 5 δευτερόλεπτα. Έτσι θα βάλεις στην άκρη την αναβλητικότητα και θα αποφύγεις το overthinking στο οποίο μπαίνει συχνά το μυαλό μας. Αν περιμένεις περισσότερο από 5 δευτερόλεπτα, θα αποφύγεις τη λήψη της απόφασης.

Μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνεις να βυθιστείς στο overthinking, ούτε να σε κυριέψει ο φόβος. Απλά παίρνεις μια απόφαση, και με θάρρος κάνεις αυτό που θες.

«Σε αυτά τα 5 δευτερόλεπτα, έχετε την ευκαιρία να είστε θαρραλέοι. Είναι ένα μικρό παράθυρο θάρρους στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση δωρεάν», σημειώνει το αμερικανικό site.

Εσύ ποιους στόχους έχεις αλλά διστάζεις να τους κάνεις πραγματικότητα; Ξεκίνα σήμερα. Με τον κανόνα των 5 δευτερολέπτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως να πάρεις την σωστή απόφαση όταν είσαι μπροστά σε ένα δίλημμα: Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + sixteen =