αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 3 δευτερολέπτων» που θα σε προστατεύσει από το να πεις κάτι που θα το μετανιώσεις

Ο «κανόνας των 3 δευτερολέπτων» που θα σε προστατεύσει από το να πεις κάτι που θα το μετανιώσεις

Πιθανότατα σου έχει τύχει και εσένα: Να πεις κάτι σε μια συζήτηση και μετά να το μετανιώσεις. Ειδικά όταν υπάρχει ένταση, είναι πολύ εύκολο να πούμε λόγια τα οποία θα ήταν καλύτερο να τα κρατήσουμε για τον εαυτό μας. Το λάθος μπορεί να πληγώσει ένα άτομο που αγαπάς, να χαλάσει μια σχέση ή να διαταράξει μια επαγγελματική συνεργασία. Αλλά αν πεις τα λόγια που δεν πρέπει, μετά… είναι δύσκολο να τα μαζέψεις.

Άρα λοιπόν, το «μυστικό» εδώ είναι να συγκρατηθείς. Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πριν μιλήσουμε. Μια συμβουλή που μοιάζει σωστή, ωστόσο στην πράξη συχνά δεν εφαρμόζεται. Διότι, καταρχήν, δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Ποια είναι, δηλαδή, τα κριτήρια για το αν πρέπει να πούμε κάτι ή όχι;

Το Goalcast.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τον «κανόνα των 3 δευτερολέπτων» που μπορεί πραγματικά να σε σώσει. Αυτός περιλαμβάνει τις απλές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, την στιγμή που είσαι έτοιμος να πεις μια κουβέντα που μπορεί να «χτυπήσει» άσχημα.

1- Πρέπει αυτό να ειπωθεί;

2- Πρέπει αυτό α ειπωθεί από εμένα;

3- Πρέπει αυτό να ειπωθεί από εμένα τώρα;

Και μπορεί οι ερωτήσεις να μοιάζουν απλοϊκές, ωστόσο φθάνουν στην ρίζα τους προβλήματος. Μπορούν να σε οδηγήσουν στην σωστή κατεύθυνση και να μην πεις κάτι που δεν πρέπει. Συχνά σκεφτόμαστε μόνο το τι θέλουμε να πούμε σε μια συζήτηση. Δεν καταλαβαίνουμε, ότι κάποια πράγματα μπορούν να βοηθήσουν μια κατάσταση… αν δεν τα πούμε. Ειδικά αν δεν γνωρίζεις καλά το άλλο άτομο -άρα και αυτός είναι δύσκολο να ερμηνεύσει τις προθέσεις σου- είναι καλύτερο να κρατάς κάποια πράγματα για τον εαυτό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =