αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 240 λεπτών» που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πιο πλούσιοι άνθρωποι

Ο «κανόνας των 240 λεπτών» που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πιο πλούσιοι άνθρωποι

«Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης μου για το «Rich Habits», γνώρισα 233 εκατομμυριούχους, οι οποίοι είχαν μια μέση περιουσία 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων». Έτσι έχει πει ο συγγραφέας και financial planner, Tom Corley. Για τον οποίο έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible.

Παρόλο που πολλοί από τους εκατομμυριούχους που μελέτησε ο Corley είχαν διαφορετικό υπόβαθρο, εμπειρίες και ξεκίνησαν από διαφορετική οικονομική αφετηρία, την ίδια στιγμή μοιράζονταν και αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.

Σε άρθρο του στο CNBC, o Corley έχει μιλήσει για τον «κανόνα των 240 λεπτών» που χρησιμοποιούν οι πλούσιοι άνθρωποι κάθε ημέρα.

Υπάρχουν 1.440 λεπτά κάθε μέρα. Αυτός είναι ο ένας κοινός παρονομαστής που μοιραζόμαστε όλοι. Σε ότι αφορά τον χρόνο, είμαστε όλοι ίσοι. Και οι περισσότεροι άνθρωποι, πλούσιοι ή φτωχοί, ξοδεύουν περίπου 1.200 από αυτά τα λεπτά για τις ακόλουθες δραστηριότητες: εργασία, μετακίνηση, οικογένεια, ύπνο, φαγητό, μπάνιο, περιποίηση και ντύσιμο.

«Αυτό αφήνει στην άκρη περίπου 240 λεπτά κάθε μέρα. Και αυτό που κάνουν οι πλούσιοι με αυτά τα 240 λεπτά, είναι που τους ξεχωρίζει από όλους τους άλλους», λέει ο Corley.

Οι πλούσιοι χρησιμοποιούν έξυπνα αυτά τα 240 λεπτά με τους ακόλουθους τρόπους.

60 λεπτά για νέους στόχους

Μία ώρα την ημέρα θα πρέπει να αφιερώνεται στην αναζήτηση και ανάπτυξη νέων στόχων. Συνήθως, είναι ρπάγματα πέρα από την πρωινή εργασία, όπως η ενασχόληση με κάποιο παράλληλο project ή η δημιουργία πολλών πηγών εισοδήματος.

60λεπτά για να πάρεις νέες γνώσεις

Τόσο ο Elon Musk, όσο και ο Bill Gates αφιερώνουν μία ώρα καθημερινά στην ανάπτυξη ή στην τελειοποίηση κάποιας δεξιότητας. Αφιερώνουν χρόνο για να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την Χ δεξιότητα, την καριέρα τους ή τον κλάδο τους. Αυτή η καθημερινή συνήθεια τους βοήθησε να διατηρήσουν και να βελτιώσουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, καθιστώντας τους εκπληκτικούς σε οτιδήποτε κάνουν για να βγάλουν χρήματα.

30 λεπτά για άσκηση

Η γυμναστική, ειδικά η αερόβια είναι πολύ σημαντική. Όπως έχει αποδειχθεί, βελτιώνει τη διανοητική λειτουργία, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο κάποιας ασθένειας. Μας κάνει να νιώθουμε και πιο ευτυχισμένοι. Η αερόβια άσκηση συμβάλλει σε ένα συνολικό αίσθημα ευεξίας απελευθερώνοντας ενδορφίνες, φυσικά παυσίπονα που προάγουν μια αυξημένη αίσθηση ευεξίας.

«Δεν μπορείς να βγάλεις λεφτά αν είσαι σε ένα νοσοκομειακό κρεβάτι. Η δημιουργία πλούτου απαιτεί καλή υγεία. Η καλή υγεία μεταφράζεται σε μακροζωία, που σημαίνει περισσότερος χρόνος για να δημιουργήσετε περισσότερο πλούτο» λέει ο Corley.

30 λεπτά για να χτίσεις επαφές

Η δικτύωση και το να μπορείτε να παραμείνετε σε επαφή με φίλους και συναδέλφους είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε. Επίσης οι πλούσιοι στην έρευνα, είχαν συμμετοχή ή διαχειρίζονταν επιχειρηματικές οργανώσεις, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις ή εμπορικές ενώσεις. Α ναι, ακόμα και ένα μήνυμα ή έναν τηλέφωνο για «χρόνια πολλά» όταν γιορτάζει κάποιος/α, είναι σημαντικό.

60 λεπτά για χαλάρωση

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου αφιερώνουν περίπου μια ώρα την ημέρα για να χαλαρώσουν ή να ασχοληθούν με κάποια δραστηριότητα που τους ηρεμεί. Οι αυτοδημιούργητοι… πλούσιοι δεν είναι υπεράνθρωποι. Όπως όλοι οι άλλοι, χρειάζονται κάποιο χρόνο ξεκούρασης καθημερινά. Η διαφορά μεταξύ αυτών και όλων των άλλων, είναι ότι μετριάζουν αυτόν τον χρόνο παύσης σε όχι περισσότερο από μία ώρα την ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 14 =