αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ «κανόνας των 2 λεπτών» και άλλα: 6+1 σωτήρια tips αν δουλεύεις remote

Ο «κανόνας των 2 λεπτών» και άλλα: 6+1 σωτήρια tips αν δουλεύεις remote

Είναι αλήθεια ότι από τη στιγμή που έκανε την εμφάνηση του ο Covid-19 και μετά, ακόμα περισσότεροι άνθρωποι -αναγκαστικά- ξεκίνησαν να δουλεύουν από το σπίτι τους. Φυσικά το remote μοντέλο δεν είναι κάτι που ανακαλύφθηκε τώρα, αλλά υπάρχει έντονα τα τελευταία χρόνια.

Ναι, το να δουλεύεις από το σπίτι σου μοιάζει ως ιδανικό σενάριο. Μπορείς να ξυπνάς στις 9:00 το πρωί, και στις 9:10 να έχεις ξεκινάς να δουλεύεις. Χωρίς να χρειάζεται να κάνεις καθημερινές διαδρομές από και προς το γραφείο. Χωρίς μποτιλιάρισμα. Και φυσικά, δεν έχεις κάποιον προϊστάμενο πάνω από το κεφάλι σου. Θα πρέπει να πούμε, ότι είναι ένα μοντέλο με βάση το οποίο δουλεύει και το It’s Possible. Παρέα με ένα laptop, η δουλειά μπορεί να γίνει από οπουδήποτε.

Ενώ το remote μοντέλο εννοείται ότι σου δίνει την δυνατότητα να δουλεύεις από όπου θες- ακόμα και από μία παραλία.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τέλεια. Είναι χρήσιμο να ακολουθείς κάποιους βασικούς κανόνες, έτσι ώστε να είσαι αποδοτικός όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Ακολουθούν τα 7 tips για να γίνεις… μάστερ στην εξ αποστάσεως εργασίας.

1# Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός. Ναι, άλλοι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στις 9:00 το πρωί, άλλοι στις 9:00 το βράδυ.

2# Κράτα ωράρια. Το ότι εργάζεσαι από οπουδήποτε, δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να είσαι διαθέσιμος 24/7. Πιθανότατα είναι καλύτερο, να κρατάς συγκεκριμένα ωράρια εργασίας και «διαθεσιμότητας».

3# Όρισε συγκεκριμένες ώρες που θα τσεκάρεις τα socia media και τα emails. Ο όγκος πληροφοριών εκεί είναι τόσο πολύς, που μπορεί να σου χαλάσει όλο το πρόγραμμα. Οργανώσου.

4# Προγραμμάτισε σύντομα meetings. Οι συναντήσεις είναι χρήσιμες. Αρκεί να λύνουν ένα πρόβλημα. Αρκεί να είναι σύντομες.

5# O «κανόνας των 2 λεπτών». Αν ένα task χρειάζεται 2 λεπτά ή λιγότερο για να εκπληρωθεί, κάνε το άμεσα. Μην σπαταλήσεις καν χρόνο, για να το καταγράψεις σε κάποια to-do λίστα.

6# Κάποιες ημέρες, εργάσου από co-working χώρους ή κάποια κατάλληλη καφετέρια. Ανάμεσα σε άλλα, θα κάνει την καθημερινότητα σου πιο ενδιαφέρουσα.

7# Κάνε διαλείμματα μέσα στην ημέρα. Πολλοί παρασύρονται όταν εργάζονται από το σπίτι. Και δουλεύουν συνεχώς. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 3 =